1

Onderwerp: vulling: hoe lang bewaren?

Hey baksters,

hier een bakster met chronisch tijdgebrek en een vrijgezellenfeest op komst!

Ik heb op zaterdag het vrijgezellen feest en heb de woensdag ervoor een dag vrij. Ik wilde alvast de vullingen maken voor mijn taart voor zaterdag, bonbonbloc mousse op basis van slagroom en verse aarbeiden mousse op basis van slagroom.
mijn vraag is.. als ik dit woensdagavond maak en bewaar in de koelkast, houd het dan tot vrijdagavond/zaterdag? Hetzelfde geld voor de botercreme..
Ik heb geen vrieser, dus invriezen is geen optie.

Mijn planning is dus als volgt: woensdag namiddag/avond vulling plus botercreme maken en in de koelkast bewaren. Vrijdagochtend biscuit bakken en vrijdag avond vullen en afsmeren. Terug de koelkast in en zaterdag decoreren / serveren..

is dit haalbaar denken jullie?

bij voorbaat dank!

Re: vulling: hoe lang bewaren?

je werkt met slagroom, ik zou vrijdag, dus 1 dag van te voren pas je vullingen maken

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: vulling: hoe lang bewaren?

Ja precies, of overstappen op bc vullingen, maar dan nog is woensdag-zaterdag best lang.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

4

Re: vulling: hoe lang bewaren?

echt te lang voor slagroom.....
ik maak botercreme met vers fruit.... zelfs daarvoor vind ik het te lang...
ik zou de bc maken en dan vrijdags het fruit erdoor doen :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: vulling: hoe lang bewaren?

Ik werk meestal met bc vulling, maar dan nog maak en vul ik de taart max  2 dagen van tevoren. En dan moet ik wel zeker weten dat de taart die dag gegeten wordt. Roomvulling max 1 dag van tevoren...