Wat ik doe is het volgende;
Taartje smeer ik af met 1:1 bioroomboter- poedersuiker en vanille ess. Kitchen Aid 15 min mixen standje 6.
Afsmeren doe ik met een spatel.
Dun afsmeren en dan een paar uur in de koelkast. Dan weer dun afsmeren en weer in de koelkast.
Dan met een warme spatel er nog 1 keer langs en dan kort in de koelkast.
Onder tussen ga ik de fondant kleuren en uitrollen.
Ik gebruik van fondant van Bakels. Iedereen heeft zijn - haar eigen favo, maar deze werkt voor mij goed.
Ik doe zeg maar op 500 gr fondant 50 gr marsepein (voor het vetje zeg maar).
Bij het doorkneden - op kleur maken gebruik ik crisco.
Ik heb een kinderzakdoek met daarin maizena dicht geknoopt met een touwtje en daarmee bestuif ik het aanrecht blad.
Ik rol uit met een houten roller en gebruik de bakvorm om te kijken hoe ver ik kan uitrollen.
Ik sla de fondant om de roller en leg de fondant rustig op de taart en werk dan heel rustig van boven naar beneden.
Succes en ik hoop dat je hier wat aan hebt !