Onderwerp: vragen over schilderen met cacaoboter (alternatief en ondergrond)
Ik heb inspiratie gevonden in de nieuwe Mjam en zou graag eens willen schilderen op een taart. Ik heb geen tekentalent, het zal dus wel abstract worden...
Vraagjes: zou ik ook kunnen schilderen met kokosolie? Het smeltpunt ligt ongeveer gelijk, zo heb ik op internet gevonden.
En zou ik kunnen schilderen op afgesmeerde buttercream in plaats van fondant of marsepein? Ik denk zelf dat als de buttercream gedroogd is, dat het wel moet kunnen. Ik heb recent de white-chocolate buttercream geprobeerd en die smaakt heerlijk en is zo droog.
Ik hoop dat iemand een idee heeft. Zo nee, dan ga ik het zelf uitproberen.
Tieneke
Edit: ik heb het geprobeerd en het kan! Allebei dus he! Schilderen op buttercream kan zodra het droog is en schilderen met kokosboter ook. Wel viel mij op dat de kokosboterverf erg dun is, maar dat is wellicht bij cacao ook wel zo.