Onderwerp: Help, Basis Biscuit eerst 8cm, zakt in oven ineens in!...
Ik ben weer met frisse moed bezig om zelf een biscuit te bakken,
dus zonder mix, maar from scratch.
Vandaag het basisbiscuit gemaakt,
een vorm van 25 cm, dus het recept van de site omgerekend naar 6 eieren ipv 5.
(dus alle ingredienten in hoeveelheid aangepast, deze kloppen, heb ik meermaals gechekt)
bij de bloem heb ik ook een zakje bakpoeder gedaan,
omdat in het verleden de biscuit nooit mooi hoog wilde worden.
ook heb ik om de vorm een natte/vochtige theedoek gedaan.
(tip gelezen hier op het forum)
Het leek echt super te gaan,
biscuit kwam rustig, mooi gelijkmatig omhoog,
rees uiteindelijk zelfs een stukje boven mijn bakpan uit.
(deze is 7,5 cm, dus de biscuit zal ruim 8cm geweest zijn)
omdat het nu alleen nog een kwestie van garen was,
heb ik de oven heel iets hoger gezet.
(ik had hem op 120 voorverwarmd,
op 130 gezet toen ik de taart erin zette,
en op het eind op 140 gezet om gaar te worden)
ligt het nu aan het verhogen van de temperatuur van de oven dat hij in de oven ineens ineen stortte??
(zo plat als een pannekoek! oke, wel een ruim 1centimeter dikke pannekoek)
of heeft het misschien een andere oorzaak????
De pannekoek was ook nog niet gaar, nog klef, toen ik de ingestortte massa eens bekeek.
Gezien ik niet meer genoeg eieren heb nu kan ik morgen pas weer proberen,
dus kom maar op met de tips!