1

Onderwerp: cakerol

iemand ervaring met een cakerol maken?
ik wil graag deze gaan maken, maar kan niet echt een goed recept vinden voor de deeg én de vulling.

http://cdn.cakecentral.com/2/23/900x900px-LL-2366afae_gallery8764551349771006.jpeg

dus als iemand een goed recept heeft: graag!  :)

2

Re: cakerol

Helaas geen ervaring. Maar zou het graag willen proberen. Als je het heb gevonden wil je het dan delen??

Groetjes

3 Laatst bewerkt door ireen123 (15-02-2013 14:41)

Re: cakerol

Ha, ik heb weleens een cakerol gemaakt.
Het rode hartje is apart gebakken en uitgestoken.
Achter elkaar leggen zodat het de volledige breedte van de cakerol bedekt.
Het wit zal wel slagroom/mascarpone zijn.
De cakerol is met cacao gebakken.

Het recept wat ik tot nu toe tegen kwam voor biscuit/cakerollen hadden vaker het euvel om toch iets te barsten.

Ik heb toevallig gisteren een witte cake recept gebruikt (alleen eiwit en geen eigeel) en dit heeft een veel betere structuur om op te rollen.
het is veerkrachtiger en minder droog.
Wel heb ik bloem+amandelmeel, ipv alleen bloem, gemengd.
De smaakjes zou ik niet doen, hooguit de vanille.
even www. voor de link hieronder zetten
cupcakesenmuffins.nl/cupcake-recepten/basiscupcakes/witte-cake-cupcakes/

Succes

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

4

Re: cakerol

Kwijl.... Ik ga dit zeker proberen!!!

Dank U :P

Re: cakerol

ziet er erg lekker uit

6

Re: cakerol

Omdat een cake rol gevuld moet worden met een koude vulling zoals slagroom of crème kun je het gebakken biscuit van het bakblik het beste storten op een schone droge theedoek waar je fijne suiker gestrooid op gestrooid hebt, af laten koelen met het bakblik erover heen en zo blijft je biscuit ook soepel en zacht om op te rollen.
Voor het vullen alleen het blik verwijderen, vullen en samen oprollen en hierbij de theedoek als hulp middel gebruiken. Goed oplaten stijven en dan pas de doek verwijderen, ik zag in een kookwinkel wel dat je daar nu ook iets van siliconen voor hebt om makkelijk te rollen.

Succes.

Christine.