Onderwerp: fondant tylose vraag
IK maak wel een bloemen, fijne vlindertjes van fondant en tylose die laat ik dan bijna een paar dagen uitharden fijne vlindertejs heb ik een keer een week laten uitharden. Ze waren ook helemaal hard.
Wanneer ik ze verwerk op de taart en een nacht in de koelkast overnachten in een afgesloten kartonnen doos dan worden ze toch weer zacht.
De vlinders waren een keer helemaal ingestort ik kon wel huilen.
Die ochtend nog lopen stressen.
Wat heb ik fout gedaan en hoe moet ik het eigenlijk doen?
En hoe zit het met taarten die gaan zweten wanneer je ze uit de koelkast haalt. Ik haal ze meteen uit de doos afhankelijk van wanneer de taarten worden opgehaald en doe ze meteen verpakken in de folie.Ik heb ze liever al klaar staan wanneer ze aanbellen.
Moeten ze gewoon op temperatuur komen in de kartonnen doos?
. Ik denk dat het temperatuurverschil met doos minder is groot is en daardoor ook de kans op een zwetende taart. Ligt ook een beetje aan hoe warm het in je keuken/huiskamer is natuurlijk. Meestal maak ik taarten met een bc-vulling, die dus niet in de koeling hoeft. Voordeel is dat ik uitgeharde decoraties er zo laat mogelijk op kan plakken en dat de taart mooi droog is wanneer ik deze inpak met folie. Al heb ik eigenlijk bijna nooit last van zwetende taarten (gebruik marsepein).