Onderwerp: HULPVRAAG over koekjes uitsteken en versieren (met fondant)
Hoi allemaal,
ik moet voor 15 januari ongeveer 30 koekjes bakken in de vorm van een appeltje
Ik heb uit de hebshop ( ) de volgende uitsteker besteld
http://www.deleukstetaartenshop.nl/adva … 3&y=19
Nu ben ik al begonnen met proefbakken, maar heb een aantal dringende vragen:
1. hoe voorkom ik dat bij het uitsteken van de koekjes mijn steeltje en blaadje er niet goed uitkomen?
2. ik heb op verschillende plekken hier gelezen dat je de koekjes beter een paar dagen vooraf kunt bakken....
Klopt dit, zo ja wat is daarvoor de reden, hoe langvooraf kan ik ze dan het beste bakken en hoe bewaar ik ze het best (luchtdicht, met iets er tussen of euh....)
3. Ik wil de appeltje bekleden met fondant.
Ik heb al begrepen dat ik dat het best de avond vooraf kan doen.
(waarom weet ik niet, maar ja.... )
Hoe plak ik dat het best vast (beetje water met poedersuiker misschien)
4. En hoe bewaar ik daarna het best de koekjes?
* luchtdicht
* elk apart in zo'n kaartzakje?
* op een dienblad met theedoek, met tussen elke laag een stukje bakpapier
* andere manier
Jullie zouden mij enorm helpen met al jullie ervaringen en adviezen !!
Bij voorbaat hartelijk dank voor het meedenken
groetjes Jolanda