Onderwerp: Strik

Ik wil graag een strik maken voor bovenop de taart, ik zie hem regelmatig hier voorbij komen met al die lussen.
Hoe maak ik mijn fondant dan stevig?

De aanhouder wint!

2

Re: Strik

met tylose, goed mengen en dan een uurtje laten staan. Dan je lussen voor je strik maken en die op de zijkant minstens 24 uur laten drogen.

Help mijn vrouw heeft een hobby

Re: Strik

vonn schreef:

met tylose, goed mengen en dan een uurtje laten staan. Dan je lussen voor je strik maken en die op de zijkant minstens 24 uur laten drogen.

Oké maar is 2tl. op 500gram fondant voldoende? En kan ik dat ook met marsepein doen?

De aanhouder wint!

4

Re: Strik

Tylose door marsepein werkt niet..........en marsepein wordt ook niet echt hard. Strikken worden over het algemeen met fondant (+tylose) gemaakt.

Fondant met tylose kun je meteen verwerken, dit hoeft niet in te werken. zie ook dit topic: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2127322555

En aangezien je niet de hele taart met strikken gaat bekleden: [MOVE] -> decoreren.