1

Onderwerp: Rode chocolade maken.

Ik heb rode chocolade nodig dus mijn vraag is:

Kan ik wat druppels (rode) kleurstof bij mijn (gesmolten) witte chocolade doen om een goede/mooie rode kleur te krijgen?

Alvast bedankt!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

Re: Rode chocolade maken.

Of candymelts gebruiken in het rood :)

3

Re: Rode chocolade maken.

volgens mij bestaat speciale voor chocolade

4

Re: Rode chocolade maken.

Ben al op zoek naar rode candymelts geweest maar ze zijn steeds uitverkocht. Dus zodoende dacht ik.... misschien kan ik het ook zelf kleuren?

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

Re: Rode chocolade maken.

Eventueel heb ik nog een zakje van 210 gram uit me hoofd gezegd..
Je mag deze overnemen weet niet voor wanneer je t nodig hebt.

Gr

6

Re: Rode chocolade maken.

Voor chocolade gebruik je normaal kleurstoffen op olie basis!
http://www.deleukstetaartenshop.nl/choc … p-600.html

7

Re: Rode chocolade maken.

Je kunt witte chocolade niet met gewone kleurstoffen kleuren. je kunt speciale candy colors gebruiken, of de gewone kleurstoffen in combinatie met flo coat. Flo coat is speciaal ontwikkeld om gewone kleurstoffen geschitk te maken voor het kleuren van chocolade. Je gebruikt 5 delen flo coat ( dit eerst toevoegen ) op 1 deel gewone kleurstof. Daarnaast zijn in diverse webwinkels rode candy melts te verkrijgen.

www.taartenchocolade.nl Workshops en webwinkel in chocolade / taartbenodigdheden Tilburg. Volg ons ook op  Facebook

8

Re: Rode chocolade maken.

Taartenbakfan schreef:

Eventueel heb ik nog een zakje van 210 gram uit me hoofd gezegd..
Je mag deze overnemen weet niet voor wanneer je t nodig hebt.

Gr

Dank voor het aanbod maar ik heb meer dan genoeg witte dus zodoende ga ik het dan maar kleuren!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

9

Re: Rode chocolade maken.

Ik had laatst huidskleurige candy melts nodig, maar die waren nergens te koop. Toen heb ik gewoon witte cany melts gekleurd met wilton kleurstof. Bij mij ging dat prima, kreeg een mooie kleur en de gesmolten candy melts bleven zacht (en werden weer hard in de koelkast)