1

Onderwerp: cake bakken in km 264

Eigenlijk bak ik nooit taarten met marsepein.. dus wat doe ik hier.  ;) Maar ik heb een vraag die jullie vast kunnen beantwoorden...

Sinds enkele dagen staat hier een KM264 op het aanrecht te prijken. Ik bak graag koekjes, vruchtentaarten, cakes, schuim, pannenkoeken, noem maar op. En wil ook vaker brood bakken.

Voor een cakebeslag roer ik de boter altij mooi cremig, bijna wit. Ik gebruik dan ongeveer 165 tot 200 gram, die ik eerst zacht maak in de magnetron. Maar de k-klopper neemt de helft van de boter niet mee. Er ontstaat een mooi wit laagje in de kom en de meeste boter blijft in de klopper hangen.

Ik heb het ook geprobeerd met de garde en dat lukt al helemaal niet. Er ontstaat een grote klomp die ik vervolgens uit de garde mag peuteren...

Ook bij het maken van een pannenkoekbeslagje (300 gr bloem) bleef een flinke laag bloem op de bodem achter.

Moet ik nu maar weer overstappen op een gewone handmixer?? Of is er een oplossing?

2

Re: cake bakken in km 264

Het helpt om af en toe de zijkanten van de kom te schrapen (dus alle boter even los maken van de kom) met een siliconen spatel. Dit is heel normaal bij een keukenmachine. Ook als je klaar bent met het mixen is het handig om alles nog even door te roeren om zeker te weten dat alles mee gaat. De siliconen spatel kan je ook gebruiken om de hele kom leeg te krijgen.