1

Onderwerp: Mokkacrem

Hallo allemaal,

Wie kan mij helpen? Ik heb een mokkataart gemaakt volgens recept van Rudolf. Verloopt allemaal goed, banketbakkersroom oke, mokkacreme oke, behalve wanneer ik de banketbakkersroom bij de mokkacreme moet voegen. Het gaat een soort schiften, de boter pakt niet en het wordt heel erg nat. Wie weet wat ik hier aan moet doen?
Alvast bedankt!
Groetjes Linda

Re: Mokkacrem

Ik ken het recept niet, dus dan is het lastig advies geven...
Is je banketbakkersroom wel echt helemaal afgekoeld?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Mokkacrem

ik ken het recept ook niet, maar wat soms helpt bij schiften is de kom wat verwarmen en het dan weer doorkloppen. Dus de buitenkant in heet water zetten of onder heet water houden. Soms zijn de temperaturen van beide mengsels anders en kan het zomaar schiften...
Simpel om even te proberen. NIet in de magnetron doen ofzo hoor, dat is teveel

4

Re: Mokkacrem

Bedankt,
Ik had het idee dat de banketbakkersroom goed was afgekoeld. Misschien volgende keer wat langer laten afkoelen.

5

Re: Mokkacrem

Als het te koud is schift het ook sneller.
Als je vocht toevoegd aan botercreme zoals koffie en je gooit alles er in heb je ook meer kans op schiften. Beetje voor beetje dus en blijven mixen.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

6

Re: Mokkacrem

is lekkere mokka smaak als bavaroise,hebt je thuis probeer maar erg lekker luchtig.
ik ben geen fan van bbr daroom :D