1

Onderwerp: Fondant opruwen....

Hoi,

Ik moet een bastognekoek-taart maken.
Niet alleen de vulling maar ook het uiterlijk moet er als een bastognekoek uitzien.
Maar hoe ruw ik het fondant op, weet iemand dat??

2

Re: Fondant opruwen....

Knippen met een schaartje in het oppervlakte, krijg je piekjes van

Don't wreck a sublime chocolate experience by feeling guilty.  ~Lora Brody

3

Re: Fondant opruwen....

Zachtjes (!) met de ruwe kant van een nieuw, schoon schuursponsje erover heen.

4

Re: Fondant opruwen....

Gewoon pulken met een cocktailprikker of (plastic) mesje.

Tieneke

5

Re: Fondant opruwen....

Ik ruw ook wel eens iets op, maar nog nooit zo'n groot oppervlakte. Bij de bastogne zou ik denk ik ook een schaartje pakken,omdat bij de echte koeken ook een soort ingeknipt motief is. Maar meestal ruw ik op met een needle-tool. Dan krijg je ongeveer hetzelfde effect als wat Tieneke zegt.
Bij sommige make-up taarten heb ik dit ook gedaan. De sponzen, of hoe noem je dit...., bij de poederdoos