1

Onderwerp: Suikertaartjes-Suuz, HELP!!!

Help Suikertaartjes-Suuz!

Ik heb nu een paar keer mijn (witte) ganache om af te smeren gemaakt volgens de verhoudingen op je blog (1:2). De eerste paar keer lukten perfect :thumb:, maar de laatste twee keer blijft hij dun(ner) :(. Ik heb dezelfde chocola, slagroom en verhoudingen gebruikt, alleen de laatste 2 keer heb ik hem de avond van te voren gemaakt en na het bereiden in de koelkast gezet met de verwachting dat hij de volgende ochtend wel knoerthard zou zijn, maar niet dus  :s... De vorige keer heb ik witte chocolade gesmolten en die door de dunne ganache gemengd, gelukkig: probleem opgelost, maar ik word er toch een beetje nerveus van. Weet jij misschien zo wat er misgaat?

Ik hoop zo dat je dit leest, alvast bedankt voor je evt. reactie!

N.B. Ieder ander die tips voor me heeft, is uiteraard van harte welkom om te reageren!

Gr.
Sandra

Re: Suikertaartjes-Suuz, HELP!!!

Heb je misschien andere chocola gebruikt?

Ik had laatst het probleem dat mijn donkere ganache maar niet wilde opstijven, maar dat kwam gewoon door het weer.

En anders inderdaad gewoon nog wat witte chocolade erdoor smelten hoor!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Suikertaartjes-Suuz, HELP!!!

Hoi Suuz,

Dank je wel voor je snelle reactie! Ik heb (bij mijn weten) dezelfde chocolade gebruikt. Zal het veel uitmaken of je Verkaderepen neemt of die van de AH? Ik heb 400 gr. chocolade op 200 ml. slagroom gedaan, zal ik beginnen met 50 gr. chocolade extra smelten? Gelukkig dat het op een makkelijke manier op te lossen is, maar ik heb ze liever toch in één keer goed ;)!

4 Laatst bewerkt door ireen123 (07-09-2012 10:56)

Re: Suikertaartjes-Suuz, HELP!!!

Het vet percentage zal wel verschillen ( het cacaoboter aandeel)
Ik speel op safe en neem, in Deutschland immer :) Kuvertüre=Couverture chocolade mee.

(Daar lukt het tot nu toe nog mee :D  Wel houd ik de verhoudingen van Peggy Porschen aan, maar die van Suus zullen net zo goed zijn)

Om te vergelijken, couverture:
Wit 32% cacaoboter
melk 38 %
half bitter 55%

Soms voeg ik ook nog wat  Lidl 70% cacaoboter chocolade extra toe afhankelijk van hoe sterk ik het wil.

En verder moeten we soms wat extra geduld hebben totdat het eindelijk...stijf genoeg is. (Maar goed dat ik alleen( nog) voor thuis bak :D )

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

Re: Suikertaartjes-Suuz, HELP!!!

Het kan zijn dat de verhouding van cacaoboter en suiker anders is.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Suikertaartjes-Suuz, HELP!!!

Dan ga ik het de volgende keer eens met Verkaderepen doen, kijken hoe dat uitpakt en misschien weet ik dan waar het verschil 'm in zit...

7

Re: Suikertaartjes-Suuz, HELP!!!

ik gebruik altijd Callebautcallets, heerlijk en makkelijk  :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: Suikertaartjes-Suuz, HELP!!!

Carien schreef:

ik gebruik altijd Callebautcallets, heerlijk en makkelijk  :)

idd :Y  :Y  :Y

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

Re: Suikertaartjes-Suuz, HELP!!!

Ik ook Callebaut :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/