Ik gebruik hetzelfde recept en heb nooit droge cake. Wel gebruik ik alleen roomboter. Als ik gewone cake maak dan voeg ik ook 2 eetlepels melk toe.
Wat voor bakvorm gebruik je? en hoe maak je je beslag?
Dit is zoals ik het doe:
¬ Verwarm de oven op 160 graden.
¬ Doe de boter, suiker en smaakje in de mixerkom en mix het geheel 10 minuten tot een luchtige crème
¬ Zet de mixer wat langzamer en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Mix na ieder ei nog even 10 seconden op de hoogste snelheid.
¬ spatel als laatste het bakmeel met het zout door het beslag
¬ Doe het beslag over in de met bakpapier beklede bakvorm en bak de cake in 1-1 ¼ uur gaar
Ik bak mijn cakes meestal in een springvorm. Om hem te bewaren laat ik hem daar in zitten. Ik haal de ring van de springvorm en bedek de cake (ook de zijkanten) met huishoudfolie. Dan doe ik de ring weer op de springvorm en klik hem vast. Op deze manier is d ecake goed verpakt en blijft hij langer vers.
Persoonlijk vind ik cake van minimaal 1 dag oud het lekkerst