1

Onderwerp: Tobleronemousse met bbr of jam

Kan dit?
Ik wil de tobleronemousse proberen maar weet niet wat ik er anders bij moet doen. Ik heb al wel in de lijst gekeken met vullingen maar zie zoveel staan, kon het zo snel niet vinden.

2

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

Ik doe dan gewoon 2 of 3 lagen toblerone  :P Zo lekker istie!

Maar anders zou ik hem met dulche de leche of andere choco combineren...

Sweet as sugar and everything nice

3

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

wordt dat dan niet te als je beide lagen met choco doet?

Het is toch lekkerder om ook 1 laagje met iets nattigs te doen, zoals jam of slagroom....

4

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

Ik zou een laag witte choco bc doen of als je een fruit wil en frambozen op een laagje frambozenjam bijdoen.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

5

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

dulce de leche :Y  of gewoon meerdere lagen choc ( :think: dat kan toch nooit teveel worden O-) )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

Carien schreef:

dulce de leche :Y  of gewoon meerdere lagen choc ( :think: dat kan toch nooit teveel worden O-) )

Teveel chocolade???? Nee, daar heb ik nog nooit van gehoord!
Slagroom, zoals chan1985 zegt, klinkt er ook erg lekker bij(lijkt mij lekkerder dan met jam).

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

7 Laatst bewerkt door Kirst77 (02-05-2015 12:40)

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

.

8

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

Ik doe die (en bonbonbloc-vulling trouwns ook) combineren met swiss merengue botercreme :)

9

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

:think: slagroomvulling met botercrèmevulling....  :think:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

10

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

ja hoezo niet?

11

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

ja, nou ja, lijkt me zo  :s  :o  maar dat komt ws omdat ik bc eigenlijk gewoon niet lekker vindt (en nee, ook mbc niet).
Soms moet het en dan kan het ook wel (heb van 't weekend nog mbc met mandarijn en orangecurd gemaakt, was best lekker eigenlijk :think: ), maar ik vind slagroomvullingen nu eenmaal veueul lekkerder en de combi lijkt mij dus echt :s  Echt zo appels en peren....

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

12

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

Je proeft de slagroom niet ivm de toblerone, en swiss merengue bc is zó zacht, vind dat heel anders dan gewone bc :)

13

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

Thnx voor de reacties.
Ik moet ook nog maar eens gaan uitvogelen hoe ik dulche de leche maak doe eigenlijk altijd bc met jam. Ik vind het vaak te ingewikkeld om iets anders uit te proberen :P

14

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

dat is wel zo, soms denk je mmmmm lekkere vulling.
Dan lees je hoe die gemaakt moet worden, en dan lijkt dat zoooooooooooooooooooo ingewikkeld. Ik ben meer van de makkelijke vullingen :o

15

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

nou, aan dulce is niks ingewikkelds hoor :nooo
je koopt een blikje, je doet 'm in een pan, water erbij, anderhalf uur koken, af laten koelen en klaar :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

16

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

waarom zolang laten koken?

17

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

zodat de melk een soort van gekarameliseerd word.

groetjes, Vivian

18

Re: Tobleronemousse met bbr of jam

Carien schreef:

:think: slagroomvulling met botercrèmevulling....  :think:

Als je slagroom te lang klopt wordt het boter dus zo gek is het niet als combi.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart