1

Onderwerp: waarom smelt de slagroom

Ik heb een kapsel gebakken en die is goed gelukt. Daarna heb ik het kapsel goed laten afkoelen. Ik heb het kapsel doorgesneden en er een aardbeienvulling tussen gedaan. tot zover ging het goed. Daarna deed ik er slagroom op en die smelt en druipt van de taart af, zelfs in de koelkast. Heeft er iemand tips hoe ik dit kan voorkomen?

Alvast bedankt

2

Re: waarom smelt de slagroom

ik denk dat je dan de slagroom niet goed genoeg hebt opgeklopt

ik heb nog nooit gehad dat ie afdruipt

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

3

Re: waarom smelt de slagroom

Waarschijnlijk inderdaad niet stevig genoeg.
Heb je klopvast erdoor gedaan, of mascarpone?

4

Re: waarom smelt de slagroom

ik heb er niks doorheen gedaan. Hoe stevig moet het dan zijn?

5

Re: waarom smelt de slagroom

je hebt er toch wel suiker door heen gedaan?

maar sommige merken slagroom blijven ook heel erg slap

ik gebruik altijd ah slagroom
per liter slagroom 125 gr suiker

en dan goed opkloppen

http://www.mijnalbum.nl/Foto-3FZIO47M-D.jpg

blijft de hele dag goed staan ook 24 u later
al is de smaak dan wel wat minder
slagroom gebak moet je gewoon vers en lekker snel opeten

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

6

Re: waarom smelt de slagroom

ik heb er wel suiker doorheen gedaan maar verder geen andere dingen zoals mascarpone

7

Re: waarom smelt de slagroom

ik ga het nogmaals proberen, ik had niet de slagroom van AH maar een goedkopere, ga die van de AH maar een proberen.

Dank jullie wel.

8

Re: waarom smelt de slagroom

graag gedaan en succes

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

9

Re: waarom smelt de slagroom

Valson schreef:

ik heb er wel suiker doorheen gedaan maar verder geen andere dingen zoals mascarpone

alleen suiker is genoeg
anders heb je geen slagroomtaart
met mascarpone erdoor wordr het heel iets anders

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

10

Re: waarom smelt de slagroom

spidygirl schreef:
Valson schreef:

ik heb er wel suiker doorheen gedaan maar verder geen andere dingen zoals mascarpone

alleen suiker is genoeg
anders heb je geen slagroomtaart
met mascarpone erdoor wordr het heel iets anders

Mascarpone zorgt niet voor een heel andere smaak, maar zorgt er vooral voor dat de toefjes steviger blijven. Met dit weer zou ik zeker kiezen voor klopvast of mascarpone erdoor, hoeft niet eens veel te zijn.

11

Re: waarom smelt de slagroom

Ja maar dan is t geen slagroomtaart meer  ;)

12

Re: waarom smelt de slagroom

Zorgen dat de slagroom heel koud is;
Kloppen in een vetvrije kom (na spoelen met heet water en eventueel met azijn of citroensap).
Kom in een grote bak zetten met koud water, of op ijs.
Zodra slagroom stijf begint te worden, klopfix toevoegen, beetje bij beetje en de suiker (gewoon slagroom doe ik twee eetlepels, in taart als vulling hooguit een eetlepel).
Zodra slagroom begint te pieken langzamer kloppen. Als je de bak ondersteboven houdt en er valt niets uit.. is je slagroom goed.

Smelt dan echt niet meer. Overigens.. als je te lang klopt wordt het boter... en is het niet meer lekker als vulling. :D

Re: waarom smelt de slagroom

En let op het vetgehalte van de slagroom, hoe vetter hoe steviger je slagroom!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

14

Re: waarom smelt de slagroom

de kom voor slagroom vetvrij maken :nooo
heeft geen zin want slagroom bestaat in de meeste gevallen voor
35 % uit vet

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

15

Re: waarom smelt de slagroom

klopvast erdoor, heb ik ook gedaan voor een slagroomtaart.
1 zakje per 250ml slagroom en ik had er geen suiker doorheen gedaan en ze vonden het allemaal lekker.

succes

16

Re: waarom smelt de slagroom

coconuts schreef:

de kom voor slagroom vetvrij maken :nooo
heeft geen zin want slagroom bestaat in de meeste gevallen voor
35 % uit vet

Hihi.. klopt, ik vond het ook onzin, maar toch klopt het beter in een vetvrije kom dan niet. Zie de logica er ook niet in. :rolleyes:

17

Re: waarom smelt de slagroom

Slagroom 40% nemen!!! En ik gebruik klop fix! Geen problemen met stevigheid!

18

Re: waarom smelt de slagroom

Heb je misschien een spuitbus slagroom gebruikt ?
Dat blijft maar heel even als een toefje op je gebak, daar kun je geen taarten mee versieren of vullen, dat blijft maar heel even goed, eigenlijk moet je dat gelijk opeten na het spuiten.

Christine.

19

Re: waarom smelt de slagroom

Mammavanvijf schreef:
coconuts schreef:

de kom voor slagroom vetvrij maken :nooo
heeft geen zin want slagroom bestaat in de meeste gevallen voor
35 % uit vet

Hihi.. klopt, ik vond het ook onzin, maar toch klopt het beter in een vetvrije kom dan niet. Zie de logica er ook niet in. :rolleyes:

Volgens mij heeft dat iets te maken met de soort vet die in slagroom zit. Als dit een ander soort vet is, dan het vet van je kom wordt de slagroom minder goed stijf. Ik vind het ook vreemd, maar heb wel gemerkt dat het werkt om de kom eerst te ontvetten. En het is toch maar een kleine moeite? Overigens maak ik ook het liefst aangevette slagroom(met mascarpone) voor slagroom. Lekkere, stevige slagroom, met volle smaak.

20

Re: waarom smelt de slagroom

Mijn ervaring is trouwens wel, dat de goedkope (lang houdbare) slagroom (die uit die kleine vierkante pakjes) sneller uitloopt dan de verse slagroom.