Witte chocolade ganache is niet moeilijk, alleen is het handig even rekening te houden met een paar dingen:
- gebruik slagroom met een zo hoog mogelijk vet percentage. Dit zorgt voor een romige ganache. Hoe minder vet, hoe korreliger hij kan worden.
- witte chocolade is eigenlijk geen echte chocolade. Het bevat heel veel boter en word dus in de verwerking ook veel zachter.
Dit is hoe ik het doe, en dus moet je niks
):
Om mee af te smeren:
- 200 ml slagroom en 300 gr witte chocolade 25 gr roomboter
Om te vullen:
- 200 ml slagroom en 250 gr witte chocolade 50 gr roomboter
- verwarm slagroom met boter in een pan;
- als het kookt van het vuur halen en over de chocolade gieten;
- laat het rusten voor 5 minuten;
- roer tot er een egale massa ontstaat;
- voeg eventueel een drankje of likeurtje toe;
- laat het minimaal een uur tot een hele nacht in de koeling staan;
- laat op kamer temperatuur komen;
- om mee af te smeren roer je 'm door, om mee te vullen klop je 'm op maar niet te lang! Hooguit 30 seconden.
Nogmaals, dit is hoe ik het doe, succes!
"There are far, far better things ahead than any we leave behind" - C.S. Lewis