Onderwerp: Taart op koelelement..taart gaat smelten..
Dit weekend heb ik 5 taarten en ik wilde al een beetje vooruit werken. Maar nu heb ik weinig ruimte in de koeling (weer een les voor de volgende keer....) waardoor de taarten er niet in passen (heb nog geen extra koelkast, jammer genoeg..). Maar goed...nou heb ik een koeltas bij Blokker gekocht die in een vouwkrat past met bijbehorende elementen. Ik heb de elementen onderin de tas gelegd en daar de taart (op ingepakt plankje) gezet. De temperatuur bleef lang rond de 12 graden. Ideaal, vond ik (bij ons in huis was het gisteren 26 graden met 80% vocht). Nou keek ik vanmorgen in de tas en de onderrand was nog net niet weggesmolten maar wel bijna vloeibaar. Balen! Ik heb nog nooit een smeltende taart gehad. Smeer ook altijd af met bc 1:1. De vorm van de taart is wel gebleven. De taart heb ik nu tussen twee openstaande deuren gezet waar de koelere wind goed langs waait en hoop dat de taart snel opdroogt. De taart is wel gevuld met bc van mix maar toch durf ik deze niet goed lang (2-3 dagen) buiten de koelkast te bewaren. Vandaar mijn koeltas. Maar na een lang vehaal komt nu de vraag.... Hoe gebruik ik de koelelementen zo dat ik dit probleem niet meer krijg. De elementen bv uit de koelkast en dus niet uit de vriezer? De taart er niet op zetten maar er iets tussen? Overigens heb ik hier in huis geen echt koele plek buiten de koelkast om. Ja, het toilet, maar dat is geen oplossing lijkt mij.....