1 Laatst bewerkt door bananensoes (15-06-2012 07:18)

Onderwerp: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

Graag jullie hulp :)

Heb gister avond ganache van slagroom en melkchocolade gemaakt. Vanmorgen was het nog dikke soep, terwijl de puur wel altijd harder is. Wat moet ik nu doen?

Choco smelten en dan nog toevoegen? moet ongeveer over 3  a vier uur afsmeren met deze ganache. Gaat dit nog goedkomen? ik wil echt geen botercreme gebruiken :noop

Alvast bedankt dames  :)

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

ik zou chocolade toevoegen en proberen deze niet te warm te laten worden.
Toevoegen, in de koeling (evt in de vriezer en regelmatig omroeren) en daarna opkloppen. Daar wordt ie ook wat steviger van.

Life is what you bake it.

3

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

ganache met melkchocolade vraagt een andere verhouding dan met pure.
Je hebt minder room nodig - of meer chocolade.

Om af te smeren gebruik ik 1 deel room op 2 delen melkchocolade.
Dus ik zou nog chocolade smelten in de magnetron en aan de ganache toevoegen.
Je kan dit ook in de diepvries zetten zodat het sneller afkoelt.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

4

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

Marie-Popo schreef:

ganache met melkchocolade vraagt een andere verhouding dan met pure.
Je hebt minder room nodig - of meer chocolade.

Om af te smeren gebruik ik 1 deel room op 2 delen melkchocolade.
Dus ik zou nog chocolade smelten in de magnetron en aan de ganache toevoegen.
Je kan dit ook in de diepvries zetten zodat het sneller afkoelt.

Dank je! Ga het meteen proberen :)

5

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

en, is het nog gelukt? (ik ga morgen voor t eerst met ganache afsmeren, ben wel nieuwsgierig hoe je het nu opgelost hebt)

groetjes, Vivian

6

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

:think: wat had je origineel dan als verhouding room:choc genomen?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

Het is gelukt en de taart was heerlijk!

Ik neem dus bij puur 1(slagroom):1(pure chocolade)
Bij melk 1(slagroom):2(melkchoco)

Ik gebruik trouwens altijd callebaut chocolade

Bij witte had ik 1(slagroom):3(witte chocolade) gedaan maar die was veel te stevig. Maar die zal ik ook niet zo snel meer maken, want dat vond ik veel te zoet...

Succes iedereen en weer heel erg bedankt!

8

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

kun je het eigenlijk dan ook buiten de koelkast bewaren? of niet vanwege de slagroom?

9

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

chantal1980 schreef:

kun je het eigenlijk dan ook buiten de koelkast bewaren? of niet vanwege de slagroom?

Weet ik eigenlijk niet, maar alles gaat bij mij de koelkast in, dus daar hoef ik dan niet over na te denken  :)

10

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

chantal1980 schreef:

kun je het eigenlijk dan ook buiten de koelkast bewaren? of niet vanwege de slagroom?

Als de slagroom verhit is geweest , kan het buiten de koelkast bewaard worden.

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

11

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

oke bedankt!

12

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

Astrid73 schreef:
chantal1980 schreef:

kun je het eigenlijk dan ook buiten de koelkast bewaren? of niet vanwege de slagroom?

Als de slagroom verhit is geweest , kan het buiten de koelkast bewaard worden.

Pas op, het kookpunt van slagroom is 60°C. Maar pas wanneer het tot 80°C verhit is geweest, kan dit buiten de koelkast bewaard worden.
even goed doorkoken dus.

13

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

ok, bedankt voor de tip!

14

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

Ik lees vaak over afsmeren met ganache. Ik heb wel eens een vulling gemaakt maar vond dit erg bitter!

Misschien dat het met afsmeren minder bitter smaakt maar, smeren jullie dan net zo af als dat je met bc doet of gieten jullie het er over heen?

Aldoende kom ik steeds een stapje verder!

15

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

Je kan ganache van melkchocolade of witte chocolade ook maken, zeker zoet genoeg.
Ik gebruik voor donkere chocolade de echte dessertchocolade, die is ook minder bitter.
En afsmeren idd zoals met bc, maar het wordt veeeeel strakker!

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

16

Re: Spoedje, ganache is te zacht en moet bijna al afsmeren

ga dat toch dan ook eens proberen. Ik vind toch dat de bc niet zo lekker smaakt

Aldoende kom ik steeds een stapje verder!