ik heb ook biscuitmix liggen hoor, inderdaad keigemakkelijk en ik gebruik het als ik te ziek ben om lang recht te staan (gewoon in mijn staande mixer kappen en klaar met die mix) maar de smaak is toch helemaal anders dan volledig zelfgemaakt. Ik vind zelfgemaakte veel lekkerder, echter smaken. Ook bavarois, slagroom, banketbakkersroom, .... dat maak je eigenlijk gemakkelijk zelf zonder al die mixen en je staat dan versteld van de smaak! Iedereen wil tegenwoordig maar een mix van dit en mix van dat en die zijn allemaal gemakkelijk (heb er ook in mijn kast staan
) maar zelf maken is zoveel "authentieker" en dan weet je tenminste wat je eet en zit er geen (toch een pak minder) chemische rommel in.
Veel mensen zijn zo gewoon aan "industriële" smaken dat ze zelfgemaakte dingen minder lekker vinden en dat vind ik spijtijg. Ik vind niet (en dat is gewoon mijn mening, niet de absolute waarheid) dat je "bakt" als je grotendeels van mixen gebruik maakt.
Vergeet niet dat mixen ook maar een doel tot verkopen zijn en gewoon een commerciële uitvinding en dan nog veel duurder dan de aparte ingrediënten!
Ik kom van een andere achtergrond denk ik dan de meeste hier : mijn eerste zorg is een lekkere taart en niet perse een mooie.Ik heb hier soms de indruk dat de smaak niet op de eerste plaats komt bij velen, dat de smaak wel goed moet zijn maar ondergeschikt is aan de versiering of aan het "gemakkelijk" klaarmaken. Ik heb eerst heel lang gebakken voor ik een pak fondant onder ogen kreeg.
Maar gelukkig zijn we allemaal anders.
en ik geloof echt dat iedereen een biscuit, cake of wat dan ook kan maken zonder mix, gewoon de stappen goed en aandachtig volgen. Geeft toch veel meer voldoening als je alles zelf hebt gemaakt zonder een pak mix open te scheuren? 
Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen