1

Onderwerp: Biscuit rijst ongregelmatig, bovenkant andere structuur dan onder

Goedemorgen,

Waarschijnlijk ligt het aan mijn oven, maar als ik een biscuit bak (ik gebruik de mix van Funcakes), dat rijst hij erg goed tijdens het bakken (ik mix ook altijd 10 minuten). Alleen is hij dan aan de onderkant (wat uiteindelijk de bovenkant wordt) erg mooi, maar aan de bovenzijde rijst hij zo erg dat er een soort 'kraag' op komt die een iets andere structuur heeft. Veel luchtiger en de kleur is ook lichter. In het begin gaat het goed, dan 'breekt' het kapsel ergens en vanuit daar groeit hij verder. Hierdoor is hij niet overal even hoog wat al niet zo fijn is, maar de structuur is gewoon minder. Begrijpen jullie wat ik bedoel en herkennen jullie het? Anders kan ik de volgende keer eens een foto toevoegen.

Als ik hem na het bakken omkeer op een rooster dan zakt hij door deze luchtigheid ook een beetje door en gaan de zijkanten wat naar buiten. Het lijkt soms alsof ik er dan zo een laag af kan scheuren ofzo.

Ik heb al minder beslag geprobeerd, maar dat maakte geen verschil qua structuur (wel qua hoogte  ;) ).
Het zal wel aan mijn heteluchtoventje liggen maar misschien hebben jullie tips om dit te verminderen.

Alvast bedankt!

Groetjes, Marleen!
Neem ook eens een kijkje op mijn blog voor veel zoete (on)zin: www.zoetezinnen.nl

2

Re: Biscuit rijst ongregelmatig, bovenkant andere structuur dan onder

Hoe warm/lang bak je?

Het leest bijna alsof je op te hoge temperatuur bakt.... dus lagere temperatuur, meer tijd.

Ik bak mijn taarten altijd op 150 of 160 graden, nooit hogere temperatuur, en heb (gelukkig :o) nog nooit last gehad hiervan.... *afkloppen*

3

Re: Biscuit rijst ongregelmatig, bovenkant andere structuur dan onder

Misschien dat het daar aan ligt, ik verwarm hem op 170 graden en als hij erin gaat zet ik hem op 160 graden. Misschien moet ik hem eerst iets lager zetten en als ik hem erin zet verhogen.
Zou het ook kunnen zijn dat ik er teveel ei in doe?

Maar ik lees inderdaad wel eens vaker dat de temperatuur verhoogd wordt tijdens het bakken, misschien moet ik dat eens proberen. Bedankt voor je snelle reactie!

Groetjes, Marleen!
Neem ook eens een kijkje op mijn blog voor veel zoete (on)zin: www.zoetezinnen.nl