Onderwerp: Biscuit deeg
Vraagje, ik heb nu bij twee taarten, dat de bodem zacht en smeuïg word, terwijl als de taart klaar is , hij helemaal goed gaar is.
De volgende dag is die dan wat zach . Hij is dan nog niet gevuld,
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Biscuit deeg
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Vraagje, ik heb nu bij twee taarten, dat de bodem zacht en smeuïg word, terwijl als de taart klaar is , hij helemaal goed gaar is.
De volgende dag is die dan wat zach . Hij is dan nog niet gevuld,
Kan liggen aan de manier waarop je je biscuit laat afkoelen of bewaart.
Ik laat de biscuit op een rooster afkoelen en dan doe ik hem in alluminiumfolie. De volgende dag zet ik heb op een plank en dan begint de ellende.
Hoe zou het anders kunnen?
Is het dan kleffig of zo? Was je biscuit wel echt helemaal koud voordat je het inpakte?
Het is wel normaal dat het de volgende dag iets zachter is dan net gebakken. Dat is juist wel prettig want dan kruimelt het niet zo erg bij het snijden.
Probeer anders eens 1 of 2 min. langer te bakken. Verpak hem eens in plastic huishoudfolie en daar omheen een pedaalemmerzak.
Succes.
Tja, het zou kunnen dat je biscuit nog niet helemaal is afgekoeld? Als je hem dan in folie draait, is hij de dag daarna wat `zompig´ Ik weet niet of je dat bedoelt? Ik zou de biscuit goed laten afkoelen en dan in een pedaalemmerzak o.i.d. bewaren.
Ja dat bedoel ik inderdaad de onderkant is een beetje kleverig, net of ie niet gaar is. Maar dat is die wel.
Ik heb ze inderdaad na ongeveer een1,5 uur ingepakt ( Hihi omdat ik naar bed wilde, ik maakte vaak s avonds).
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Biscuit deeg
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.