Onderwerp: amandelpoeder = amandelmeel?? recept rudolph cc's

Vraagje; voor cc's uit rudolph boek heb ik amandelpoeder nodig.
Nu is mijn vraag kan ik ook amandelmeel gebruiken??
Want dit hebben ze wel in de reformzaak
Ik heb wel op internet gevonden dat het officiele verschil blijkbaar zit in of je de noot maalt waar de olie wel of niet uit geperst is.

Maar niet of je het ook door elkaar kunt gebruiken.
Wie weet het wel.

Groetjes van Nicole!!

2

Re: amandelpoeder = amandelmeel?? recept rudolph cc's

Ik kon ook het verschil niet vinden dus heb gewoon amandelmeel gebruikt (wel voor een ander cakerecept) en dat ging goed

3 Laatst bewerkt door SugaHolic (03-03-2012 20:48)

Re: amandelpoeder = amandelmeel?? recept rudolph cc's

Ontvette en niet ontvette gemalen amandelen zijn allebei wel te koop, maar de benaming amandelpoeder en amandelmeel wordt volgens mij vrij willekeurig door elkaar gebruikt.  Welke versie in het recept nodig is blijkt dus niet per se uit de naam.

De niet ontvette variant heeft de meeste amandelsmaak, en ik neem aan dat deze bedoeld is.

Re: amandelpoeder = amandelmeel?? recept rudolph cc's

SugaHolic schreef:

Ontvette en niet ontvette gemalen amandelen zijn allebei wel te koop, maar de benaming amandelpoeder en amandelmeel wordt volgens mij vrij willekeurig door elkaar gebruikt.  Welke versie in het recept nodig is blijkt dus niet per se uit de naam.

De niet ontvette variant heeft de meeste amandelsmaak, en ik neem aan dat deze bedoeld is.




Je bedoelt gepeldt en ongepeldt.
Oftewel witte of bruine amandelen met schil.

Amandelmeel  en amandel poeder is precies hetzelfde.

Als je zondigt zondig dan lekker

5 Laatst bewerkt door SugaHolic (04-03-2012 10:59)

Re: amandelpoeder = amandelmeel?? recept rudolph cc's

lang delftje schreef:

Je bedoelt gepeldt en ongepeldt.
Oftewel witte of bruine amandelen met schil.

Gepeld en ongepeld is er inderdaad ook, maar dat bedoel ik niet. Ik bedoel echt ontvet en niet ontvet.

Amandelmeel wordt gebruikt als licht verteerbaar glutenvrij alternatief voor tarwemeel. Het wordt ook gebruikt om amandelmelk van te maken, een alternatief bij koemelkalergie. Amandelmeel staat tegenwoordig ook nogal in de belangstelling omdat het minder calorieen (230kcal vs. 330), veel minder koolhydraten (8% vs. 62%), veel meer eiwit (40% vs. 11%) en veel meer vezels (33% vs 11%) bevat dan tarwemeel. Het is wel veel duurder.

En vetter. Van zichzelf zijn amandelen enorm vet, dus is voor sommige bereidingen de ontvette variant beter. Voor bereidingen waar je anders toch boter zou toevoegen kun je net zo goed de volvette variant gebruiken.

Je kunt in recepten tarwemeel niet 1-op-1 vervangen door amandelmeel. Door gebrek aan gluten zal het niet goed rijzen. Het bindt ook minder goed en door de vezels zat het meer vocht opnemen. Je moet dus een beetje experimenteren.

6 Laatst bewerkt door ireen123 (04-03-2012 13:49)

Re: amandelpoeder = amandelmeel?? recept rudolph cc's

Daarom meng ik glutenvrij meel met amandel- of hazelnotenmeel ongeveer 1:1.
Resultaat is dan het beste

Rijst goed hoor zonder gluten, verschil zit meer in het elastische en de droogheid. Je kunt wel eventueel de eiwitten eerst apart kloppen om het hoger te krijgen

Bedankt voor de uitleg van de amandelen, weet ik ook waar ik op moet letten.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

7

Re: amandelpoeder = amandelmeel?? recept rudolph cc's

Als je eens in Duitsland boodschappen doet bij de supermarkt dan ligt daar bij de bakproducten amandelmeel voor 69 ct per 100 gram.

Christine.

Re: amandelpoeder = amandelmeel?? recept rudolph cc's

Bedankt voor jullie proberen.
Ik denk dat ik het maar ga proberen met amandelmeel.
Zal het woensdag kopen en dan bakken, zal het resultaat wel melden  :)

Groetjes van Nicole!!