1

Onderwerp: SPOED: gaat dit nog goedkomen?

Tja, dan bedenk je op zondagochtend dat je toch echt een taart moet maken om je collega's te trakteren en heb je niet genoeg biscuitmix in huis:s. Ik heb toch geprobeerd om een kapsel te bakken, maar helaas is die slechts 3 cm hoog geworden en om die te bekleden is geen doen.
Nu heb ik net volgens het recept Basisbiscuit hier van de site beslag gemaakt. Mooi met warme eieren gewerkt, die werden al snel mooi luchtig. Maar toen ik de bloem erdoor ging spatelen, ging het toch niet helemaal goed, vrees ik. Het ging toch klonteren (ondanks de gezeefde bloem) en er bleven een soort bellen met bloem tussen het eimengsel zitten... Ik heb nog maar even doorgespateld en de bellen leken wel minder te worden, maar de klontjes niet.

Nu staat hij in de oven, hij komt mooi omhoog. Maar ik ben bang dat ik straks allemaal klontjes erin heb zitten... Iemand ervaring, komt dit nog goed?!

Groetjes Saskia

2

Re: SPOED: gaat dit nog goedkomen?

Heb je de bloem er wel beetje bij beetje door gedaan.
Telkens een beetje en zorgen dat de bloem goed is opgenomen en dan pas weer nieuwe erbij.
Het is ook heel belangrijk dat je spateld en niet roert, dus voorzichtigheid is geboden.
Ik hoop voor je dat het is meegevallen.

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: SPOED: gaat dit nog goedkomen?

Ik heb inderdaad steeds een klein beetje erbij gedaan en dan gespateld. Daarom snap ik niet waar het is misgegaan. Ik ben benieuwd, als hij straks is afgekoeld, ga ik 'm snijden en dan zullen we wel zien of er klontjes in zitten :nooo .

4

Re: SPOED: gaat dit nog goedkomen?

Nou, gelukkig is het goedgekomen. Toen ik hem opensneed, zat er 1 klontje bloem in. De rest heb ik goed geïnspecteerd, maar niks te vinden verder... Dus m'n taartje is gered. Nu nog hopen dat m'n collega's 'm lekker vinden!!