Onderwerp: Grrrr frustratie

hoihoi!

ik kom even mijn frustratie uiten en misschien kunnen jullie me helpen. Ik zie hier al die mooie strakke taarten en dat wil ik ook kunnen!!! maar het volgende gebeurt bij mij;

Voor ronde taarten 24 cm gebruik ik een siliconen vorm, de biscuits zijn wel lekker maar volgens mij gaat er toch iets mis. Als ik de funcakes mix maak en mijn vorm vul, is hij na het bakken niet helemaal tot de rand gekomen....volgens mij moet dat wel??

Na het bakken, stort ik hem, laat m afkoelen. Onderkant boven.

Als ik de biscuit dan wil gaan snijden gaat het eigenlijk al mis, veel kruimels, snijden is niet echt makkelijk, gaat niet gelijkmatig, met name bij de randen "brokkelen" er stukken af. Met als gevolg dat ik geen even dikke mooie gelijkmatige plakken krijg maar hobbelige en bobbelige"lagen. Ook wanneer ik 3 lagen probeer te snijden kan een laag soms zo dun zijn dat deze niet heel blijft.
(Het biscuit is niet te hard, voelt goed aan en smaakt ook lekker)

Dit alles is natuurlijk niet bevorderlijk bij het vullen, stapelen, bekleden en verder verwerken omdat de taart gewoon niet recht is!

Ik heb binnenkort een rechthoekige biscuit nodig en kon geen geschikte vorm vinden die groot genoeg is, heb het nu geprobeerd met een braadslede van de ikea. Ook hier weer hetzelfde probleem!

Wat doe ik fout? Ik heb de zoekmachines al gebruikt, daardoor veel geleerd ;-) maar kan nog niet zeggen wat nu precies het probleem is :( Hoop dat iemand tips voor me heeft.

Beste God, als u mij niet dun wilt maken, maak dan aub al mijn vriendinnen dik :-))

2

Re: Grrrr frustratie

Zelf vind ik de siliconen bakvormen echt niet fijn werken. Misschien kun je beter een springvorm gebruiken? Of nog beter...bakpannen ;) .
Je zegt dat je biscuits wel lekker zijn maar ze komen niet aan de rand. Misschien vul je te weinig? Ik denk nl dat ze wel goed gaar zijn.
Ik zou de biscuits een nachtje in de vriezer leggen. Dan kruimelen ze niet en snijden dus beter. Ik kan niet zonder mijn taartzaag. Dit is echt een must  :Y
Over de braadslee weet ik eigenlijk geen tips

Re: Grrrr frustratie

ik zou heel snel een bakpan aanschaffen, dan is hoogstwaarschijnlijk je frustratie meteen voorbij en doe je een rondedansje na het bakken :+

I never met a calorie I didn't like....

4

Re: Grrrr frustratie

Super vers gebakken biscuit kruimelt heel erg.
Ik weet niet hoe lang na het bakken je bent begonnen met snijden?

Ikzelf bak altijd 's avonds en begin dan 's ochtends pas met het snijden enz.

Gebruik je een taartzaag om te snijden of doe je het met een groot mes?

En ik ben ook niet fan van siliconenbakvormen, dus ik zou zeker andere aanraden. Springvorm of beter nog een bakvorm!

Liefs, Zanoni

5

Re: Grrrr frustratie

Ik zou een springvorm kopen, hoeft echt niet meteen zo'n dure bakpan. Ik gebruik de vormen van Kaiser, gekocht bij Blokker en die vind ik echt perfect werken.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591