Botercreme bij een koemelkvrij dieet, is al lastig
Risico's moet je niet nemen, of de allergie/intollerantie licht of niet is en de reactie's erop...dat wil je niet op je geweten hebben.
Iedereen is en reageert anders.
Ben voorzichtig ermee.
Het idee om heel veel Wajang boter te proeven (als vervanger voor roomboter) is niet zo geweldig, roomboter mag al niet.
Ipv melk kun je kokosmelk (Nutco blik) gebruiken, rijstmelk (Ricedreams) of sojamelk ( Alpro) indien degene niet ook gevoelig is voor soja.
Als ik iets soepeler wil maken voeg ik een paar druppels rijstolie toe.
Rijstolie is licht verteerbaar, reukloos en je kunt ermee op hoge temperaturen bakken.
Dit heeft mijn voorkeur boven het plantaardige vet zoals Crisco (ook weer soja bestandelen)
Controleer ook de meelmix die je gebruikt of er geen melk(bestanddeel) in verwerkt is
Samen met mijn nichtje bak ik vaker voor haar cc koemelk en lactosevrij.
Mss is dat een veiligere keuze, hiermee hoef je niet af te smeren.
Of maak zoals hier ook al iemand heeft gedaan ( die taart van de bergbeklimmers) een taart van koemelkvrije gestapelde cupcakes.
En decoreer het leuk.
Ik bak en kook, gluten en tarwevrij