1

Onderwerp: Smaakje toevoegen aan glazuur?

Ik ben sinds kort bezig met bakken en heb het Hummingbird boek gekocht. Heerlijk!! In dit boek staan 3 soorten glazuur in (vanille, chocolade en roomkaas). Ik vroeg me af of je bij de vanille glazuur ook een ander soort smaakje kunt toevoegen, in dit geval, i.p.v. vanille-extract. Zo ja, welke? In de webshop zijn veel verschillende soorten smaakstoffen verkrijgbaar: LorAnn Bakvaste Emulsie (betekent dit dat je die tijdens het maken van het beslag kan toevoegen?), LorAnn Geconcentreerde Emulsie, LorAnn Natuurlijke Smaakstof, Patidess Smaakstof, Wilton Extract...

En/of kan ik een basisrecept voor eiwitglazuur maken en hier een smaakstof aan toevoegen?

En dan nog één andere vraag:
Kun je suikerbakkerspoeder toevoegen i.p.v. gewone poedersuiker? Hier is al een vraag over geweest, maar ik kon er niet echt uithalen of je het nu kunt vervangen door suikerbakkerspoeder.

2

Re: Smaakje toevoegen aan glazuur?

:Y  :Y  :Y  kan allemaal!!! Ik zou zelf alleen geen patidess bij royal icing doen. Ben dan bang dat het te slap wordt.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Smaakje toevoegen aan glazuur?

Oké! Bedankt voor je antwoord.  :thumb:
Dan ga ik dat zeker eens proberen.