Onderwerp: Appelbeignets
Ik kwam op internet een recept tegen voor appelbeignets.
Die met 2 plakken bladerdeeg, dikke plak goudreinet erin en uitsteken. Bakken in frituurolie en gelijk uit de frituur door de kaneelsuiker.
Nu las ik dat banketbakkers regelmatig het gaatje van de appel opvullen met wat banketbakkersroom.
Je kunt de beignets een dag van te voren voorbereiden, want het deeg moet nog een uur rusten in de diepvries. Dus je legt ze (half) bevroren in de frituur.
Nu is de vraag aan jullie ervaren taartenbakkers; is het wel verstandig om banketbakkersroom in de frituur te doen? Ik ken deze room alleen dat het koud het lekkerst is.
Of zal dit wel meevallen gezien het feit dat je een bevroren product frituurt gedurende ca. 3-4 minuten?
Ik ben zelf niet zo heel dol op banketbakkersroom, heb liever zwitserse room. Alleen lijkt het mij dat slagroom in deze hitte gaat schiften.
Enige wat ik nog zou kunnen doen is de zwitserse room na het bakken, als de beignets wat afgekoelt zijn, erin te spuiten na een klein sneetje te hebben gemaakt.
Wie helpt mij uit dit dilemma?