1

Onderwerp: Marsepein mislukt

Hoi allemaal! Ik heb samen met een huisgenoot 2 dagen terug geprobeerd om marsepein te maken. We haalden het net uit de koelkast en het heeft op zich wel de goede smaak, maar niet de juiste structuur. Het is heel erg hard en kruimelig. Als je het even een klein beetje opwarmt wordt het wel mooi kneedbaar, maar blijft het eigenlijk heel erg brokkelig.

We dachten zelf dat het te vochtig was, omdat onze handen heel erg olieachtig werden, en eventueel zelfs dat het niet fijn genoeg gemalen was. We hebben het dit keer namelijk in een blender gemalen omdat we nog geen keukenmachine tot onze beschikking hebben. Heeft iemand enig idee waar het precies fout kan zijn gegaan, en of we het nog kunnen redden? Het is namelijk wel erg lekker  :o

2

Re: Marsepein mislukt

Ik heb nog nooit marsepein gemaakt dus daar kan ik je niet mee helpen. Kun je het niet gebruiken als amandelspijs ? Dus lekker krentenbrood met spijs, gevulde koeken, amandelspijs broodjes bakken ?

Christine.

3

Re: Marsepein mislukt

We hebben apart nog amandelspijs gemaakt, groffer en met iets andere ingrediënten, dus eigenlijk hebben we wel genoeg amandelspijs ook. Als dat wel gelukt is, haha.

We wouden het eigenlijk gebruiken om figuurtjes ervan te maken als cadeautje voor in de schoen zeg maar. Dus ik weet niet of iemand misschien nog andere ideeën daarvoor heeft, wat je met een soort van mislukt marsepein kan maken?

4

Re: Marsepein mislukt

Marsepeinbonbons.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

5

Re: Marsepein mislukt

Als t olie afgeeft kan je er niks meer mee, dan heb je t kapotgemixt... Zodra amandelen olie uit gaan scheiden is t fout

6

Re: Marsepein mislukt

Oke, bedankt voor de info!

7

Re: Marsepein mislukt

De amandelen moet je niet malen, maar bewerken in een vijzel. Zo gaan de "oliedeeltjes" niet stuk.