1

Onderwerp: Amandalbavarois mislukt

Dag bak-sterren,

Ik maakte onlangs amandelbavarois zoals beschreven op deze site maar toen ik er als laatste onderdeel de Amaretto bijvoegde begon alles te schiften (brokkelen). Enig idee hoe dit komt of hoe ik dit kan voorkomen?
Bedankt!

2

Re: Amandalbavarois mislukt

misschien de amaretto eerder toevoegen, dus zeg maar vlak voor je de gelatine er door doet.
of de amaretto meekloppen met de slagroom voor je die erdoor doet.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Amandalbavarois mislukt

precies als je vloeistoffen toevoegd en zeker met alcohol dan moet dat ten eerste echt beetje voor beetje heel voorzichtig
en op een eerder moment ik denk zelf als je de slagroom in een kom doet dan de vloeistof erbij en tezamen stijfkloppen (slagroom moet goed koud zijn)

4

Re: Amandalbavarois mislukt

Bedankt voor de tips!