176

Re: [HOW TO] Macarons

heleena schreef:

Tja..hoe leeg of hoe hol want het zijn  een soort van brosse koekjes.

Zijn ze wel lekker??  ;)

best hol  waardoor ze kwetsbaar zijn er zitten gaten tussen zegmaar.
Heerlijk zijn ze wel..
Ga het nog wel een keer proberen heb het gisteren geprobeerd en die vandaag zijn weer beter gelukt dan die van gisteren..
Even kijken met minder spatelen.

177

Re: [HOW TO] Macarons

Ik hebd e kleurstof van wilton? kan het daar aan liggen? wanneer is het beste om de kleur toe tevoegen?

178

Re: [HOW TO] Macarons

Geen idee want ik heb  nl. nog geen kleurstoffen gebruikt maar ze naturel gehouden omdat ik die beertjes wilde na maken.

179

Re: [HOW TO] Macarons

ik heb de kleurstof van americolour gebruikt, bij mij werkte dat heel goed,

Voor de leukste workshop in Venlo, de lekkerste taarten en al uw supplies, www.cakemama.nl

180

Re: [HOW TO] Macarons

Misschien een hele stomme vraag......

Waar koop je amandelpoeder?? Ik heb overal gezocht maar kan nix vinden.

Ik wil ze ook een smaken  :Y

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

181

Re: [HOW TO] Macarons

Hey Frutsel,

ik heb je vragen beantwoord in je andere topic, ik hoop dat het je opweg helpt  :Y

Ik zie hier echt supermooie macarons voorbij komen  :thumb:  Super!!!

Nog een tipje:  Macarons zijn gevuld op hun best als ze een nachtje hebben kunnen rusten in de koelkast, dan is de vulling mooi erin getrokken en zijn ze echt jammie  :P

Oh ja toch ook eventjes mijn paasmacarons tonen als inspiratie  ;)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-GSYWIWQI-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-E4OGXPG7-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-SLIA6ELR-D.jpg

Vele groetjes Xxx

182

Re: [HOW TO] Macarons

Tigger schreef:

Misschien een hele stomme vraag......

Waar koop je amandelpoeder?? Ik heb overal gezocht maar kan nix vinden.

Ik wil ze ook een smaken  :Y

Hey Tigger,

Hier in België kun je dat gewoon in de supermarkt kopen, maar je kan ook amandelschilfers of gepelde amandelen in zo'n blender fijnmalen, maar dan wel met de poedersuiker erbij  :Y  anders zal het niet lukken, neem 55gr amandelschilfers en maal deze fijn met de poedersuiker en dan heb je je broyage (amandel/suiker mengsel)

Mss dat er nog anderen plaatsjes weten waar het wel als poeder verkocht wordt?  Alvast veel plezier met het maken ervan!

183

Re: [HOW TO] Macarons

Dank je wel, heb wel amandelmeel gevonden geloof ik hier. Alleen wat duur! 11 euro voor een kilo.

En kan je ook kleur eraan geven met de Wilton kleurtjes waarmee je ook fondant kleurt??

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

184

Re: [HOW TO] Macarons

Ja idd amandelmeel is best duur, daarmee ook dat de macaron best wel een duur koekje is  :Y

Ik kleur mijn macarons ook met kleurtjes van Wilton en werkt perfect hoor  :Y

Veel succes en het resultaat showen hé  ;)

185

Re: [HOW TO] Macarons

Dank je en als ze gelukt zijn, show ik ze  :lol:

Misschien dat ik dan dat amandelmeel wel haal. Het zal wel een poosje goed blijven lijkt mij.

Bedankt voor je snelle reacties!

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

186

Re: [HOW TO] Macarons

Ik heb ook zelf amandelmeel gemixt zonder poedersuiker? Kan dat het zijn dat het zijn.


Dus de vandaag weer minder spatelen, langer de eiwitten kloppen de temp veel lager/

187

Re: [HOW TO] Macarons

Poging 3, is gelukkigggggg niet vloeibaar alleen heb ik enkel de spuitmond waar je een toef mee spuit nu zie je een beetje dat vorm, maaar goed geeen punt nu lekker wachten totdatze drogen en de oven in mogen

188

Re: [HOW TO] Macarons

mocht iemand trouwens willen, ik kan hier bij de duitse supermarkt, volgens mij 1,50 cent voor 200 gram amandelpoeder. en ze passen door de brievenbus.

Ik doe iedere week in duitsland boodschappen, dus mocht iemand ook willen, ik wil ze altijd voor je meenemen!

GR

Leuke paas haasjes!

Voor de leukste workshop in Venlo, de lekkerste taarten en al uw supplies, www.cakemama.nl

189

Re: [HOW TO] Macarons

Ik heb bij mijn tweede poging die goed gelukt is amandelmeel van de natuurwinkel gebruikt maar ook zelf fijngemalen amandelen van een zakje schilfers uit de supermarkt.
Wel zoals meentje ook doet, alsnog door een dubbele zeef wrijven.

Bij het fijnmalen heb ik overigens er geen poedersuiker door gedaan
Zodra het aan gaat koeken gewoon stoppen en het aangekoekte meel eruit scheppen en de rest dooroeren en verder malen.
Het aangekoekte meel kun je weer gemakkelijk losroeren.

11euro voor een kilo valt nog wel mee. Van een kilo kun je heel wat macarons bakken. De zakjes meel uit de natuurwinkel van 100 gram zijn duurder per kilo.

Wat zijn die paasmacarons van meentje weer leuk bedacht en mooi geworden zeg. Knap hoor.

Groetjes john.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

190

Re: [HOW TO] Macarons

meentje schreef:

Hey Frutsel,

ik heb je vragen beantwoord in je andere topic, ik hoop dat het je opweg helpt  :Y

Ik zie hier echt supermooie macarons voorbij komen  :thumb:  Super!!!

Nog een tipje:  Macarons zijn gevuld op hun best als ze een nachtje hebben kunnen rusten in de koelkast, dan is de vulling mooi erin getrokken en zijn ze echt jammie  :P

Oh ja toch ook eventjes mijn paasmacarons tonen als inspiratie  ;)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-GSYWIWQI-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-E4OGXPG7-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-SLIA6ELR-D.jpg

Vele groetjes Xxx

Wat een mooie felle kleur, welke kleurstof gebruik je. En gebruik je dan veel.


Me macarons zijn dit keer beter alleen zijn de voetjes dit keer niet dik en heb het een uur laten staan waar kan dat aan liggen

191

Re: [HOW TO] Macarons

Nou volgens mij zijn ze gelukt. Heb maar 8 koekjes maar ik geloof dat ze goed zijn. Ik ga er morgen meer bakken en dan vullen. Heb er zin in!

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

192

Re: [HOW TO] Macarons

thx voor de how too.... ga ze binnenkort ook eens uitproberen ...

193

Re: [HOW TO] Macarons

Ik ben zo blij als een kind :Y  Bij de 2e poging zijn mijn macarons gelukt!

http://farm8.staticflickr.com/7042/7071689157_751e0f7a89.jpg
Macarons by Miss pucca, on Flickr

Volgende keer zet ik de oven iets lager en/of laat ik ze er korter in staan want ze zijn een beetje verkleurd. Ik heb ze met botercrème gevuld. Ik zit nog in een natuurlijke kleurstoffen fase waardoor de kleuren niet zo fel zijn. De koekjes zouden licht groen moeten zijn van de Matcha thee en de botercrème is gekleurd met roze bieten-extract van Vrouwtje deeg.
Volgende keer wil ik chocolade macarons maken met sinasappel gember.
Ik vroeg me af of iemand misschien zo'n bakmat gebruiken voor het bakken van de macarons? Ik heb er één bij v&d gezien maar ik weet niet of het betere resultaten geeft dan bakpapier.
Ze zijn zo leuk om te maken en nog erg lekker ook.

194

Re: [HOW TO] Macarons

@Pucca: als je met bakmat een siliconen mat bedoelt, kan ik je vertellen dat ik het laatst heb geprobeerd. Eigenlijk per ongeluk want ik kon op dat moment de rol bakpapier niet vinden.....  O-)

Ik bak niet meer op die siliconen mat: plakt te makkelijk en te lang. Op bakpapier had ik daar helemaal geen last (meer) van, gewoon ook goed laten afkoelen dan haal je ze zó van het bakpapier af.

195

Re: [HOW TO] Macarons

Even een vraagje voor de expirimenteurs onder ons:

Als ik kokos wil toevoegen aan het recept, hoeveel amandelpoeder moet ik dan vervangen door hoeveel kokos?
Ik neem aan dat de kokos ook zo fijn als het amandelpoeder moet zijn omdat de macarons anders een andere structuur krijgen..?

Kan ik ook al het amandelpoeder vervangen door kokos?
Ja dan zal 't wel geen macaron meer mogen heten maar ben benieuwd naar jullie ervaringen :Y

Volgens mij zijn 't 3 vragen geworden haha

It's just a piece of cake

196

Re: [HOW TO] Macarons

Hallo,

Ik heb vanmiddag voor het eerst Macarons gemaakt, ze zijn niet geheel super geworden, maar wel eetbaar...
Maar ik heb een recept gebruikt waarbij er kristalsuiker door moest. Ik heb nog wel suikersbakkerpoeder in de kast staan, kan ik dat een volgende keer gebruiken, misschien worden ze dan wat gladder van structuur? Of moet het echt poedersuiker zijn?

197

Re: [HOW TO] Macarons

Deze ga ik ook eens proberen.

En de paasmacarons heb ik deze week zien passeren bij "de meesterbakker".

198 Laatst bewerkt door Maria1000 (24-04-2012 14:51)

Re: [HOW TO] Macarons

Hoe lang zeven jullie je amandelmeel/poedersuiker eigenlijk? Ik geloof dat ik half gek word! Ik heb wel een hele fijne zeef waar ik het niet zo heel goed doorheen krijg.  :(

Inmiddels zijn ze klaar en behoorlijk hol. Ook nog te zacht van buiten. Nauwelijks verschil in consistentie met de binnenkant. En die binnenkant plakt aan het bakpapier. Dus ik laat ze nog maar even liggen, misschien helpt dat. Volgens mij smaken ze wel heel lekker; met vulling van sinaasappelbc met sinaasappelzest erdoorheen (en cointreau) en ganache. Mijn over-kritische man vindt het jammer dat er cointreau doorheen zit en geen grand marnier (het is toch niet te geloven dat hij dat überhaupt proeft  :s ).

[edit, half uurtje later] Ik heb ze gewoon terug in de oven gezet. Oven opnieuw voorverwarmd, 140 graden, nog 7 minuten. Nu zijn ze van buiten beter en laten ze ook goed los van het papier. Ze blijven alleen nog wel hol van binnen. Waar heeft dat nu mee te maken, met het feit dat ik m'n eiwit niet had laten besterven?

Nou ja, voor de eerste keer ben ik echt niet ontevreden. Foto's volgen als ik ze gevuld heb.

199

Re: [HOW TO] Macarons

Ik heb dit hele topic ook goed gelezen en mijn eerste macarons zijn dus ook prima gelukt. Dus dank je wel voor het posten van deze how-to :thumb: . Btw dit zijn ze geworden http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=193235

200

Re: [HOW TO] Macarons

Helemaal top!! Ga ik vanavond maken :-) Alleen hoeveel macarons krijg je uit dit recept?