1 Laatst bewerkt door bakgek (17-11-2011 23:46)

Onderwerp: luie wijvenvlaai

Waarom de naam luie wijvenvlaai?...omdat het een recept is wat héél makkelijk is én snel klaar!
En....NIET DUUR!
Nodig:

150 gr bloem
150 gr suiker
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 eetl water
1 snufje zout
+(rumaroma voor een appelvlaai)

vulling naar keuze

Doe alles in een kom en mix dit zo'n 3 minuten.
Giet het yoghurtdikke beslag in een met bakpapier bekleede springvorm.
Leg vers fruit op het beslag, ietsje aandrukken en bak de vlaai op 150 graden in 70 min mooi gaar.

Voor een appelvlaai : schil 4 appels, snijd in kleine stukjes en bestrooi met wat suiker en kaneel.
Doe dan eventueel een flesje rumaroma in het beslag meemixen voor een overheerlijke appel/rum/kaneelvlaai.

Smullen maar!!!

2

Re: luie wijvenvlaai

Oh wat een goed recept!!!!
Dankjewel!!
Ga het zaterdag uitproberen :Y

Groetjes!

3 Laatst bewerkt door bakgek (17-11-2011 23:49)

Re: luie wijvenvlaai

Marileen schreef:

Oh wat een goed recept!!!!
Dankjewel!!
Ga het zaterdag uitproberen :Y


Succes, maar dat zal wel lukken.......neem je goedkoop seizoensfruit of uit de aanbieding, dan kost je de vlaai ongeveer 1,50.

4

Re: luie wijvenvlaai

Nou helemaal wat voor mij dus  :lol:  thx !

5

Re: luie wijvenvlaai

de naam alleen al  :lol:  :lol:

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

6

Re: luie wijvenvlaai

Hey,
Dit recept heb ik toevallig gisteren uitgeprobeerd! Oke ik had alleen rijstemeel gebruik. Helaas niet met het juiste effect :(
Maarre makkelijke recepten zijn altijd goed!! En vooral lekker met al dat fruit er op :lol: