1

Onderwerp: Afsmeren en kruimels

Ik loop soms tegen het probleem aan dat als ik mijn taart afsmeer met botercreme, ik er kruimels bij krijg van het biscuit/kapsel, hoe kun je dit voorkomen ? Want zo ziet het er niet strak uit...

2

Re: Afsmeren en kruimels

Misschien afsmeren in twee lagen? Dus de eerste laag als 'crumbcoat'. Dan opstijven in de koelkast. Daarna een tweede strakke laag eroverheen.  :Y

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

3

Re: Afsmeren en kruimels

Het kan zijn dat je botercreme niet zacht genoeg is en je daardoor de biscuit een beetje kruimelig trekt.
Het kan ook zijn dat je te hard duwt bij het afsmeren.
En het kan zijn dat je teveel smeert met korte bewegingen. Probeer lange halen te maken.
Zoals Sonja zegt 2x afsmeren wil ook wel helpen.
Succes met de volgende taart.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

4

Re: Afsmeren en kruimels

Boska schreef:

Het kan zijn dat je botercreme niet zacht genoeg is en je daardoor de biscuit een beetje kruimelig trekt.
Het kan ook zijn dat je te hard duwt bij het afsmeren.
En het kan zijn dat je teveel smeert met korte bewegingen. Probeer lange halen te maken.
Zoals Sonja zegt 2x afsmeren wil ook wel helpen.
Succes met de volgende taart.

Niks meer aan toe te voegen!  :Y

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl