Onderwerp: Meringue botercrème weer invriezen?
Ik heb meringue botercrème gemaakt met eiwitpoeder.
Deze heeft 2 weken in de vriezer gestaan en gisteren heb ik hem eruit gehaald en laten ontdooien in de koelkast.
Nu heb ik hem voor een taartje voor zaterdag gebruikt (dat kan makkelijk aangezien hij een week houdbaar is in de koelkast), maar ik heb nu echt veel over en ik wil het ook voor een taart voor maandag gebruiken.
Kan ik het nu weer in de vriezer gooien? Of moet ik het erop wagen dat het tot maandag goed blijft? (wo eruit, do, vr, za, zo, ma opgegeten = 5 dagen dat hij dan in de koelkast staat))
Of moet ik gewoon nieuwe maken?
Hmm, en is het trouwens wel zo dat je meringue botercrème ook een week in de koelkast kunt bewaren als hij al ingevroren is geweest? Ik hoor altijd dat als je vlees uit de vriezer haalt, je dit binnen 2 dagen, liefst binnen 1 dag, moet klaarmaken.
Wat is jullie ervaring en wat vinden jullie ervan?