tuurlijk wil ik het delen, voor zover ik kon zien bleven de koekjes dezelfde vorm houden toen ze op het bord lagen. Ik moet ze zelf nog maken dus zeker weten doe ik het niet.
Kon het trouwens niet vinden bij de da of etos? maar zal het nog eens proberen als het minder druk is in de winkel, dan kan ik het gewoon aan iemand vragen daar
Ingrediënten voor 20 koekjes:
- 125 gram extra pure chocolade (minstens 70%)
- 150 gram bloem
- 30 gram gezeefde cacao
- 1 theelepel dubbelkoolzure soda / zuiveringszout
- 1/2 theelepel zout
- 125 gram zachte boter
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram witte suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 ei (direct uit de koelkast)
- 350 gram in stukjes gehakte halfzoete of pure chocolade ( chocolate melts)
Bereiden:
1. Verwarm de over voor op 170 °C.
2. Laat de 125 gram pure chocolade smelten, dit kan het beste au bain-marie (plaats een kom of pan in een pan met kokend water)
3. Voeg de bloem, cacao, dubbelkoolzure soda en het zout samen in een kom.
4. In een andere kom de boter en twee soorten suiker door elkaar mixen, voeg hierna de gesmolten chocolade toe en roer alles goed door elkaar.
5. Mix het vanille extract en het koude ei door het mengsel.
6. Roer vervolgens alle droge ingrediënten door het mengsel en op het laatste ook de stukjes chocolade.
7. Bedek het rooster of de bakplaat met bakpapier. Schep hierop gelijke bergjes van het deeg. Druk de bergjes niet plat en leg ze ongeveer 6 cm uit elkaar. Waarschijnlijk kunnen niet alle koekjes in 1 keer in de oven en moeten ze in 2 keer gebakken worden.
8. Bak de koekjes in 18 minuten gaar. (de koekjes horen nog wat zacht te zijn)
9. Laat de koekjes ongeveer 5 minuten afkoelen en wat steviger worden op de bakplaat. Leg de koekjes hierna op een rooster om af te koelen.
10. De koekjes zijn het lekkerste als de stukjes chocolade helemaal uitgehard zijn.
Het wachten is inderdaad niet makkelijk, want je wil deze heerlijke koekjes meteen proberen ! Het afkoelen kan versneld worden door de koekjes in de koelkast te zetten (of voor de heel ongeduldige mensen onder ons in de vriezer)
Tip: het is ook leuk om 3 kleuren chocolade stukjes te nemen: puur, melk en witte, met als resultaat triple chocolat cookies 