Onderwerp: Vraagjes over zelfgemaakte MARSEPEIN..?!
Ik heb gisterenavond zelf marsepein gemaakt...
recept als volgd:
100 gr boter (blue band)
250 gr poedersuiker (moest 300 gr zijn, maar de poedersuiker was op! impuls om het te gaan maken!!)
4 eetlepels tarwebloem
paar druppels sinaasappelessence (ipv amandel ivm allergie daarvoor)
de smaak is echt sinaasappel, wel lekker, het ziet er wel uit als marsepein, beetje beigekleur, maar als ik het ga kneden, wordt het een beetje korrelig, en als ik er een figuurtje van probeer te maken, breekt het snel af...zou dat door die 250 gr poedersuiker komen, of moet ik er juist meer boter bijdoen om het soepeler te krijgen?
hoe bewaar ik de marsepein? het zit nu in een plastic doosje, buiten de koelkast..
hoe kan ik het kleuren? liefst met bietensap, wortelsap e.d. maar hoe krijg ik daar de kleurstof van/uit? is dat een paar druppels..??
als ik het goed begrijp, kan marsepein ook echt als bekleding van een taart, hoeveel moet je dan gebruiken?
ik hoop dat dit onderwerp hier op zijn plaats is, met de zoekfunctie kreeg ik geen gerichte antwoorden op deze vragen...!