Dit ' probleem ' had ik dus ook bij een van mijn eerste taartjes.
Op de zak staan de hoeveelheden aangegeven en daar heb ik mijzelf precies aan gehouden.
Nou.....aan alle kanten kwam het er overheen
Gelukkig heb ik het een en ander weg kunnen werken maar ideaal was het niet. Zeker niet voor een beginnende beginner.(lekker was ie wel, zeiden 'ze'. Ik lust ze zelf namelijk niet
)
Tweede taartje dus strook bakpapier in de (spring) vorm gedaan.
Gelukkig want hij bleef maar hoger en hoger worden.
Vandaag derde taartje gemaakt. Deze MOET mooi worden want zal onderdeel uitmaken van mijn eerste echte verjaardagstaart
Zelfde hoeveelheden aangehouden, bakpapier en hop de oven in.
Ook deze ging flink de lucht in. Heb 'm ook iets langer in de oven gelaten zodat ie wel goed gaar is
Ik was blij met de hoogte maar nadeel is wel dat het beslag een soort knik maakt. Verandert iets van vorm op het punt waar het blik stopt zeg maar.
Bovenkant was ook ietsiepietsie bol dus dat heb ik eraf gesneden.
Knik hoop ik weg te kunnen smeren zodat ie mooi egaal bekleed zal kunnen worden.
Maar, begrijp ik het goed als ik zeg dat een bakblik iets anders is als een springvorm?