Ja, ik bak normaal een boltaart(je) gewoon meteen in de blanda en snijd hem dan door.
Maar als ik een frobeldag heb, vind ik het toch spannend of alle taartjes wel gaar zijn.
Ik prik wel altijd met een houten prikker in de taart, om te kijken of die er droog uit komt.
Maar soms wordt de onderkant na een dag in een plastic pendaalemmerzak toch wat klef.
Daarom lijkt me de repentechniek wel handig, dan kan je vooraf checken, door 'm aan te snijden, of de biscuit gaar is.
Of desnoods het kleffe onderkantje er af snijden.
En je kan met de repentechniek makkelijker de hoogte bepalen, je weet met deeg niet precies hoe veel het gaat rijzen.
Soms doe ik er net teveel of te weinig in, is de vorm niet precies voor 2/3e gevuld. Dat heb ik vooral bij de 12 cm blandaatjes.
Maar ik vind het weer niet handig om minstens een uur te moeten wachten, zeker niet tijdens een frobelmiddag.
Dus vandaar mijn vraag of het niet sneller kan.
O ja, en verder ben ik gewoon nieuwsgierig of ik verschil zie (in vorm) tussen een "gewoon boltaartje" en een boltaartje gemaakt met de repentechniek.