Ik kwam deze tip tegen voor en aangekoekte oven (weet niet of vaatdoekjes daar ook onder vallen...);
Smeer de oven en de roosters/bakplaten in met vloeibare groene zeep.(doe dit met behulp van een boterkwastje). Zet er een glaasje amonia in, doe de oven dicht en wacht 12-24u. Hierna kunt u het zo met een sponsje afnemen.
En deze nog op een andere site;
Erg vuile oven terug zuiver krijgen;
Als je oven in maanden geen poetsgerief van dichtbij heeft gezien, moet je erg hardnekkig vuil zien te verwijderen. Speciale ovenreinigers willen nog wel eens helpen, producten om aangekoekte resten te verwijderen zijn echter minder succesvol.
Onderstaand papje biedt een doeltreffend en goedkoop alternatief:
Pas bovenstaande tips eerst toe. Maak vervolgens een papje met ammoniak, zuiveringszout en azijn. Smeer de binnenkant van je oven in met dit papje. Laat het minstens een kwartier intrekken. Ten slotte veeg je alles af met een natte (microvezel)doek en spoel je nog even na met zuiver water.
Lees altijd de schoonmaakinstructies van je oven. Sommige materialen zijn niet bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen.
Ovenplaat of braadpan terug proper
Je kan ovengerief zoals een rooster of bakplaat altijd in de afwasmachine steken. Ze nemen wel erg veel plaats in en meestal moet je de afwasmachine nog een tweede keer laten draaien om alle etensresten te verwijderen.
Probeer dit eens:
Wrijf de ovenplaat, -rooster of braadpan in met groene zeep.
Steek deze spullen in een vuiniszak en voeg er een schaaltje ammoniak aan toe. Zet de dichtgeknoopte vuilniszak de hele dag en nacht buiten.
Let op als je de vuilniszak terug opent vanwege de ammoniakdampen.
Ten slotte spoel je alles schoon met water.
Voor hardnekkige vlekken kan je een schuursponsje gebruiken, maar let op met krassen.
Gr. Lies(beth) Omdat er iedere dag wel iets te vieren valt is er dus altijd een reden voor TAART! www.zininTAART.com