1 Laatst bewerkt door mimitaart (14-09-2011 13:42)

Onderwerp: Wie weet de juiste gasovenstanden

Weet iemand van jullie de juiste gasoven standen voor taarten?

En dan graag het aantal cm taart vermelden en welke stand en hoelang want mijn taarten nu lukken de ene keer wel en andere keer niet.
En hoelang voorverwarmen de oven?

Nu ik ben geboren, kan ik papa ook gaan storen

2

Re: Wie weet de juiste gasovenstanden

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=137628

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=93606

http://www.dekooktips.com/wegen-meten.htm

Misschien heb je hier iets aan?

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: Wie weet de juiste gasovenstanden

Elke oven is en werkt anders.............

Trial and error dus.............boekje erbij nemen, bij elk baksel opschrijven wat en hoe je hebt gedaan en het resultaat erbij schrijven........en na heel veel  ;) mislukte biscuits zul je echt ontdekken wat je moet/kan doen voor de perfecte basisbiscuit!

4

Re: Wie weet de juiste gasovenstanden

Ik bak al jaren al mijn taarten en cakes op gasstand 3,5, maar elke gasoven werkt weer anders. Ik zou zeggen begin zo laag mogelijk elke keer en controleer elke 5 a 10 minuten of hij al een beetje rijst of nog niet. Zo niet dan doe je hem een standje hoger. ALs hij echter in die kleine 10 minuten flink is gerezen ten op zichte van de vorige stand dan weetje dat die gaststand iets te warm is.

Een ander optie is een oven thermometer kopen. Ik heb er wat van gelezen ergens een keer. Maarja dan weet je in iedergeval welke graden bij welke gasstand hoort van je oven.

5

Re: Wie weet de juiste gasovenstanden

ik bak al mijn taarten standaard op 175 nog nooit mislukt
20 cm 35 min.
25 cm 40 min.
30 cm 45 min
35 cm 50 min.
barbie mold 45 min.

Taarterijklavertjevier voor taarten en workshops

6

Re: Wie weet de juiste gasovenstanden

ik heb ook een gas oven en heb er altijd ruzie mee ( ik ben electrisch gewend), maar mijn kapsels lukken eigenlijk altijd wel

ik warm alles voor op stand 4 ( zet de oven aan als ik vorm invet en t beslag maak.. als ik dat klaar heb is de oven ook goed) en als ik het kapsel erin zet.. zet ik hem op 5.. na een half uur ff prikken en dan per 5 a 10 min verder kijken.

Gaat hier eigenlijk altijd goed. ( vind ik zelf dan he ;) )