1

Onderwerp: merengue taart maken (even iets anders dan biscuit)

Van de week heb ik een poging gewaagd om een merengeu taart te maken. Een leuk recept gevonden in de libelle waarbij de onderkant van merengeu (schuimgebak) was en daarboven op moest dan slagroom en fruit.
De bodem moest volgens het recept 2 uur in de oven. (boven was ongeveer een 20 cm dikke laag van eiwitten en suiker)
Na 2 uur in de oven was de bovenkant mooi gaar maar de onderkant nog helemaal niet. Dus nog een uur erin. Maar nog steeds niet gaar.... Ik heb een elektrische oven en de bodem lag op de onderkant van een springvorm.
Wat doe ik fout waardoor de onderkant niet gaar wordt???
Iemand tips??

www.Leoniestaarten.nl
Omdat er altijd wel een reden voor een taart is!

2 Laatst bewerkt door Idelet (29-08-2011 10:47)

Re: merengue taart maken (even iets anders dan biscuit)

Als ik het goed begrijp was je eiwitmengsel een dikke laag van 20 cm??
Want dat is heeeeel dik en dat duurt eeuwen voordat het klaar is.

In de recepten van schuimgebak die ik heb, wordt geadviseerd om cirkels op bakpapier te tekenen van de omvang die jij wilt, en dan je eiwitmengsel in een spuitzak en de cirkels in spiraalvorm in te vullen.
Zo hou je een mooie dunne laag die waarschijnlijk geen eens 2 uur nodig is....

Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel

Edit: zoiets als dit maar dan netter:
http://www.happyglutenfree.nl/wp-content/uploads/2010/12/P1010625.jpg