1

Onderwerp: Kwarktaart vullen

Ik heb gezocht op het forum maar kon het zou gauw niet vinden.
Ik had het idee om een kwarktaart te maken en daar dan een laag ganache tussen te doen.
Hoe kan ik dit het beste aanpakken, iemand ervaring?

Bodem maken, de helft van de kwark aanmaken, dit oplaten stijven, ganache erover heen, weer op laten stijven en dan de andere helft van het kwarkmengsel er over heen?

Kwarktaart maken in z'n geheel en dan later de bovenste laag er af snijden, ganache ertussen en de bovenste lag weer terug leggen(zou dat gaan)

2

Re: Kwarktaart vullen

de laatste optie denk ik niet dat dat gaat lukken. Kun je niet beter de ganache over de taart doen, als bekleding zeg maar? De eerste optie kan vast ook maar kost wel veel tijd natuurlijk.

3

Re: Kwarktaart vullen

ik zou er ook voor kiezen om het totaal te overgieten.
wil je het echt vullen dan laag voor laag opbouwen!

N-Joy Cakes

4

Re: Kwarktaart vullen

volgens mij wordt het een enorme zooi als je gaat proberen om een laag kwark van de taart af te snijden!!!  :nooo

5

Re: Kwarktaart vullen

Summer dat denk ik dus ook.
Ik wil graag een laag stevige genache in het midden hebben en bovenop vers fruit.
Ik denk dat ik dus eerst 1 laag kwark laat stijven en dan een stevige ganache erop giet en dan weer een laag kwark op doe.

6

Re: Kwarktaart vullen

Je kunt ook de ganache op de bodem doen en dan pas de kwark.
Als je het er echt tussen wilt hebben, zou ik kiezen voor de kwark in 2 gedeeltes klaarmaken en tussendoor op laten stijven.

Laat je weten/zien of het gelukt is??

Groetjes Gerien

7

Re: Kwarktaart vullen

Ik ga het eind van deze maand maken en als ik het niet vergeet plaatst ik een foto!!

Hmm verheug me nu al op het maken van de ganache :9

8

Re: Kwarktaart vullen

mijn kwark taart is altijd goed stijf, ik denk dat het best lukt om hem door te snijden en te vullen. Evt een extra blaadje gelatine toevoegen, wordt hij nog stijver.
Ben wel heel benieuwd naar het resultaat. Ik vind chocolade in combi met yoghurt / kwark nou niet bepaald lekker. Maar misschien is het ook wel een super combi!

9 Laatst bewerkt door Knutsel (14-08-2011 13:26)

Re: Kwarktaart vullen

Straciatella vind ik ook heerlijk dus choco met kwark moet wel kunnen denk ik.
Ik zal zelfs te denken aan citroenkwark

10

Re: Kwarktaart vullen

Nou de ganache staat af te koelen.Dus straks de eerste laag erop.
Het is wel een tijdrovend klusje maar heb besloten, op de bodem een laag ganache te doen, dan een laag kwark, dan weer een laag ganache en dan weer een laag kwark.
Veel wachten tussendoor maar ach heb de hele dag de tijd!

11

Re: Kwarktaart vullen

Klinkt erg lekker!

We willen wel foto's zien hoor.

Groetjes Gerien

12

Re: Kwarktaart vullen

ben benieuwd of je expiriment gaat lukken :/

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

13

Re: Kwarktaart vullen

Voor alsnog lijkt het het goed te gaan. De ganache helemaal af laten koelen en geklopt tot het wat dikker was, kwarklaag erover heen en weer in de koelkast. Zo meteeen de 2e laag ganache erover heen
Blijf er wel van snoepen  :9

14

Re: Kwarktaart vullen

haha ben nu wel benieuwd naar het resultaat!

Groetjes Marleen

15

Re: Kwarktaart vullen

ik ook :D

16

Re: Kwarktaart vullen

En of het gelukt is, mjummie wat een lekkere taart!!
Dit ga ik zeker vaker doen  :Y

17

Re: Kwarktaart vullen

Knutsel schreef:

En of het gelukt is, mjummie wat een lekkere taart!!
Dit ga ik zeker vaker doen  :Y

Waar is de foto?????

Groetjes Gerien

18

Re: Kwarktaart vullen

sorry te laat, taart is al op  :o
Maar het was een witte kwarktaart met 2 chocostreepjes erin!

19

Re: Kwarktaart vullen

Knutsel schreef:

sorry te laat, taart is al op  :o
Maar het was een witte kwarktaart met 2 chocostreepjes erin!

:lol:  :lol:  :lol:
Dan was hij dus echt lekker!!!

Groetjes Gerien