1

Onderwerp: Glanzend, bol, ongelijk HELP---->zo de oven in

Goede morgen allemaal!

Ik ga straks voor het eerst een bruidtaart maken en uiteraard moet hij helemaal top zijn! maar als ik mijn kapsel bak, komt hij omhoog das goed! Maar als ik hem eruit haal dan is de boven kant (wat dus de onderkant wordt!) glanzend ongelijk bol, dus moet ik er steeds een stuk vanaf halen, hopend dat hij recht blijft, maar wordt hij ook niet meer zo mooi hoog...zodra hij uit de oven komt zet ik hem op een raster met bakpapier eronder om af te koelen (zonder vorm) Ik weet niet wat ik fout doe, wie kan mij helpen? Heeft het te maken met de manier van het beslag in je kom doen(doe het altijd vanuit het midden!) hij gaat zo de oven in!

bedankt voor het lezen en evt tips

Er is altijd wel een reden voor Taart!

2

Re: Glanzend, bol, ongelijk HELP---->zo de oven in

Ik druk mijn beslag altijd wat meer naar de zijkanten zodat je in het midden, zeg maar, een krater krijgt en en dan heb ik bijna altijd een platte bovenkant die toch een onderkant gaat worden.
Direkt na het bakken stort ik hem ondersteboven op een rooster en dan is er van de hele lelijke kant niets meer te zien  :D

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

Re: Glanzend, bol, ongelijk HELP---->zo de oven in

hmmm thnx...hij staat nu in de oven, heb mn zo strak mogelijk afgestreken...we zullen zien... this ook de onderkant maar met bekleden van marsepein oid krijg ik m daar dus nooit strak door hutsen en butsen! Moet altijd een randje omheen...

Er is altijd wel een reden voor Taart!

Re: Glanzend, bol, ongelijk HELP---->zo de oven in

ff off topic, @ joyce heb ff op je hyves gekeken naar je taartje! SUPER MOOI!!!

Er is altijd wel een reden voor Taart!