1

Onderwerp: bekleden klein hartje

Zojuist heb ik een hartvormige biscuit gebakken.
Heel klein, zo ongeveer 12-15 cm en maar een paar cm dik.
Maar hoe krijg je de fondant strak om een hart??
Gewoon dezelfde methode als bij een ronde taart??
Lijkt me best lastig met het hoekje bovenin, en de hoek onderaan het hart.
Tips zijn dus welkom.
Jacqueline

2

Re: bekleden klein hartje

Beetje de methode van een vierkante taart gebruiken: eerst bij de hoeken. Dan kun je het op de 'lange' kanten wegwrijven.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: bekleden klein hartje

Eerst de punthoek zoals met een vierkante taart, dan de binnenhoek in de binnenboog van het hart, de rest als een ronde taart.......erg makkelijk een hartje als je eht eenmaal een keer hebt gedaan........

I believe in Sandy Claws

4

Re: bekleden klein hartje

Ok, thnx, heb ook nog nooit vierkante gedaan, maar kan me nu wel beter voorstellen hoe het moet.
Kun je voor zijkanten ook de smoother gebruiken om het glad te strijken, of alleen voor bovenop. Heb ik dus ook net aangeschaft van tweekend, dus ja, moet ook uitgeprobeerd worden he :)

5

Re: bekleden klein hartje

Als hij strak is dan is het makelijk genoeg met de smoother, er is ergens een flimpke voor een vierkante taart bekleden, ergens in het wereldwijde web sectie.

I believe in Sandy Claws

6

Re: bekleden klein hartje

Had je laatste berichtje niet gezien. Maar hartje is heel strak geworden (zie ook de parade). Was eerst nog iets bobbelig, maar de smoother er over en toen was ik tevreden. :Y Bedankt dus voor de tips