Onderwerp: Hoe dik royal icing om te lijmen?
Volgende week ga ik een stapeltje maken, met een bloemen waterval.
Nu weet ik ondertussen dat ik de bloemen niet met de ready to use RI van Wilton kan lijmen, omdat het niet uithard. Ik heb dus RI van Funcakes gekocht en heb daar inmiddels ook een strik mee in elkaar geflanst. Ging prima!
Maar nu vraag ik mij af hoe dik ik de RI moet maken, om daarmee de bloemen op de taart te lijmen. De strik kon ik ondersteunen met keuken papier en laten drogen. Maar ik kan onmogelijk alle bloemen vasthouden tot de RI hard is.
Voor de strik heb ik gewoon, op de gok, wat mix gemengd met water, tot het een redelijke dikte had. Maar dit was nog wel te dun voor het direct vastplakken.
Hoe doen jullie dat?
Ook op de gok wat mix met water mengen en dat als lijm gebruiken? Maar hoe dik moet het zijn? Ik neem aan dat hoe dikker de "lijm", hoe sneller het droogt. Of moet ik het juist eerst aanmaken, even laten staan (dus wat uit laten harden) en dan als lijm gebruiken.
Ik hoop dat mijn verhaal niet te lang is en jullie een beetje begrijpen wat ik bedoel.
mijn ervaring is nop en wil de taart volgende week niet verprutsen.
Alvast bedankt!