Onderwerp: Niet te mislukken CC's (Nigella's) toch weer mislukt....
Vandaag maar weer eens de cc's gebakken volgens het recept van Nigella. Vorige keer waren ze niet gaar. Tenminste dat dacht ik maar volgens mij is het een ander probleem.
De cc's van vandaag ruim 40 minuten in de oven gehad en toch komen ze niet hoog op en zit er in het midden een 'dikke laag deegachtig spul'. De smaak is op zich prima en ze zien er in de bakplaat ook prima uit. Mooi kleurtje en mooi gevuld tot het randje. Ze gaan dus wel omhoog maar onderin het papiertje zit niks na het bakken. Het lijkt meer een soort plakje cake ipv een cupcake...
Wat doe ik toch verkeerd? Zal even precies zeggen wat ik heb gedaan.
125 gram blue band light boter (kan dat wel met light bedenk ik net?)
100 gram witte basterdsuiker (wil ze graag iets minder zoet)
zakje vanillesuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
theelepeltje aardbei patidess
2 eieren
Dit allemaal een aantal minuten mengen met mijn Kennie.
Tijdens mengen 2 eetlepels melk erbij
Oven stond dit keer lager, 160 graden, omdat ik had bedacht ze er wat langer in te doen omdat ze vorige keer ook niet gaar waren maar al wel behoorlijk donker.
Dus nu hebben ze er bijna 3 kwartier in gestaan op 160 graden (boven en onderwarmte)
Ik snap er niks van.
Als jullie het handig vinden maak ik nog even foto's. Maar misschien weten jullie zo al wel wat ik fout doe.
Hoor het graag.
Gr. Dolfijn