1

Onderwerp: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

Dit is poging 2 en ook deze keer wordt mijn baksel niet hoger dan een cm of 4.

De eerste keer had ik meer een cakebeslag dan biscuit. Deze werd ook iets van 4 cm hoog.
Hij was ook erg zwaar. En dus niet echt geschikt om een taart mee te maken.

Had een recept voor biscuitdeeg gezocht.
1 ei (M): 30g suiker : 30g bloem : snufje zout
Voor een springvorm van 24cm heb je ruim voldoende aan 5 eieren.
+ de uitleg.

Heb 4 eieren gebruikt. In een bakpan van 20cm doorsnee.

Mengsel lang gemixt in de Kitchenaid.
En na het spatelen van de bloem en het in de bakpan te hebben gedaan was het nogsteeds luchtig.

Er stond bij dat hij 40min op 180 graden gebakken moest worden.
Zou dat te heet zijn geweest????

Graag tip's/ suggesties of evt ander recept.


http://94.100.118.248/1332500001-1332550000/1332511901-1332512000/1332511943_5_M5sa.jpeghttp://94.100.122.169/1332500001-1332550000/1332512401-1332512500/1332512483_5_Ygv3.jpeghttp://94.100.125.21/1332500001-1332550000/1332512201-1332512300/1332512228_5_QmP8.jpeg

2

Re: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

Hallo Kroes,

Volgens mij ziet je beslag er nog te vloeibaar uit. Het zou zo echt 'fluffy' moeten zijn, bijna zoals stijfgeklopt eiwit en zeker niet meer lopend. Dus nog langer kloppen denk ik. Heb je ook warm/koud geklopt?
Ook de temperatuur van je oven is aan de hoge kant. Beter kan je beginnen op 150°C en na een half uurtje de temperatuur verhogen naar 170 à 175°C.


Groetjes Peggy

Workshops en taartbenodigdheden: www.Cakexclusive.be Webshop:www.cakexclusiveshop.be

3 Laatst bewerkt door Kroes (15-06-2011 18:04)

Re: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

Heb van alle stappen maar een foto gemaakt voor het geval het GOED ging en voor het geval het dus MIS ging......


http://94.100.120.155/1332500001-1332550000/1332532701-1332532800/1332532767_5_spH2.jpeg
Na het mixen http://94.100.120.242/1332500001-1332550000/1332532501-1332532600/1332532521_5_M2g4.jpeg
Voor het spatelen
http://94.100.123.180/1332500001-1332550000/1332526201-1332526300/1332526220_5_O1dj.jpeg
Na toevoeging van het bloem.


Na het mixen waren de eiwitten enz wel dik en lobbig (maar misschien niet genoeg?)
Had de eieren van te voren in warm water gelegd. (+ een keer opnieuw water vernieuwd)
Bedoel je dat met warm/koud kloppen??

Heb trouwens een hetelucht oven.

4

Re: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

ik denk ook, dat de temp te hoog was.
Was het ei/suiker mengsel goed stevig voor je ging spatelen met het meel? Het moet dan echt zowat stijf zijn.

Heb je de how-to van Tari gelezen; is met foto's

Groetjes, Dorothea.

5 Laatst bewerkt door Kroes (15-06-2011 14:54)

Re: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

Nee, niet gezien.

Waar kan ik die vinden???
Of wat zijn de "zoek" woorden?


edit: Gevonden http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=94566

6

Re: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

Als ik de eieren klop ziet het er al veel stijver uit dan bij jou.

De how to van Tari
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=94566

7

Re: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

idd nu ik de foto's zie, zijn je eieren niet stijf genoeg geslagen; het moet echt 15 - 20 min mixen.

Groetjes, Dorothea.

8

Re: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

Nu is het duidelijk te zien op jou foto's, niet stijf genoeg/lang genoeg de eieren met suiker geklopt.
Veel succes de volgende keer.

Groetjes

Workshops en taartbenodigdheden: www.Cakexclusive.be Webshop:www.cakexclusiveshop.be

9

Re: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

Yes! Hij is nu gelukt! 3x is scheepsrecht, met dank aan jullie tip's.

Heb nu veel langer gemixt.
En tijdens het bakken de temp. van 150 - 160- 175 laten oplopen.

Morgen kijken hoe hij van binnen is.
http://94.100.114.54/1332950001-1333000000/1332985401-1332985500/1332985445_5_IKXo.jpeg

10

Re: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

Dat ziet er goed uit!

11

Re: Mijn biscuit kapsel wordt niet hoog....

Deze lijkt mij perfect !

Workshops en taartbenodigdheden: www.Cakexclusive.be Webshop:www.cakexclusiveshop.be