Onderwerp: Witte ganache met (speculaas)kruiden.
Een witte ganache is een uitstekende icing maar opgeklopt ook een perfecte vulling. Door zijn niet echt uitgesproken smaak maar romige karakter zeer geschikt om een smaakje aan toe te voegen..
Ingredienten:
200 gram witte chocolade gebroken of in gallets
225 gram slagroom (bij witte chocolade verhoog je de roomcomponent iets om een beter vetgehalte te creeren)
Slagroom verhitten tot bijna aan de kook, vuur uitdraaien en chocolade toevoegen, roeren roeren roeren totdat alle chocolade opgenomen is, blijven er brokjes in dan even wat bij verwarmen.
Ganache af laten koelen, zo nu en dan roeren tot goed afgekoeld maar nog steeds 'smeerbaar' Nu opkloppen, als de ganache na 5 a 10 minuten romig is geklopt kruiden, in dit geval een mespunt speculaaskruiden (proeven voor je meer toevoegt) toevoegen, dit kun je zo doen maar ook kun je een halve lepel kaneellikeur of siroop nemen en daar de kruiden in 'oplossen', dit geeft net een hint meer naar kaneel wat erg 'warm' aandoet in de smaak maar dat is puur persoonlijk.
Recept kan verdubbeld of gehalveerd worden, beginnelingen onthoud dat ganache in de koelkast 'opstijft'.
Met deze ganache kun je ook weer bonbons vullen of truffels maken.
Veel plezier