Onderwerp: Carin's Christmascake
Zoals beloofd hier mijn recept:
Uiterlijk begin november beginnen!!
Voor 2 langwerpige cakes (1 om gedurende al die weken te kunnen blijven proeven en 1 voor met kerst )
Marinade:
300 gram krenten
300 gram rozijnen
100 gram gedroogde vijgen
150 gram gedroogde abrikozen
2 eetlepels citroenrasp (potje)
2 eetlepels cacaopoeder
1 eetlepel oploskoffie
1 theelelel samen van: piment-kaneel-kruidnagel
6 dl rode wijn
handjevol amarenen (blikje)
Beslag:
4 eieren
200 gram zachte boter
200 gram donkerbruine basterdsuiker
275 gram bloem
15 gram bakpoeder
halve theelepel zout
150 gram geroosterde hazelnoten
Voorbereiding:
Breng de wijn aan de kook, en kook in tot de helft.
Snijd vijgen en abrikozen in kleine stukjes.
Meng deze met de krenten, rozijnen, koffie, cacao, kruiden en citroen.
Doe dit mengsel bij de ingekookte wijn en verwarm nog enkele minuten. Blijven omscheppen.
Laat het mengsel een nachtje staan.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 155 (hete lucht 145).
Maal de afgekoelde hazelnoten fijn in de blender.
Klop boter met suiker tot egale creme.
Klop de eieren los en voeg 1 voor 1 toe.
Steeds goed kloppen tussen de eieren door.
Geeft niet als het gaat schiften, cake schijnt nog steeds te lukken(bij mij schiftte het niet dus ik weet het niet)
Doe de marinade erbij.
Goed omroeren.
Zeef de bloem met bakpoeder en zout erboven.
Weer goed roeren. Mijn ervaring is dat het het beste gaat met de vlinder.
Tenslotte de gemalen hazelnoten erbij. W
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep