1

Onderwerp: Bolletje wol en Goudse kaas!

Als het goed is horen deze taarten in 3D, mocht dit niet zo zijn dan hoor ik dit graag. :)

Vandaag mijn eerste echte 'opdracht' taarten afgeleverd! Vrienden van ons zijn op vakantie geweest en wilden hun oppas (de buurvrouw en vrienden van hen) bedanken voor de goede zorgen voor hun katten. Of ik hier twee taartjes voor wilde maken! Nou ja, erg leuk natuurlijk!

Ik had echter nog nooit eerder taarten gemaakt met warm weer (ik ben pas sinds december bezig) dus dat viel vies tegen! Ook viel mijn kat vijf minuten voordat ze de taarten op kwamen halen uit elkaar dus die heb ik met wat lijm en twee cocktailprikkers weer in elkaar gezet. :lol:

De taarten:

Bolletje wol:
Weer een bolletje wol, maar dan de kleine variant. Helaas zijn de foto's niet zo goed gelukt want de wol is in het echt fuchsia roze en de onderplaat donkerpaars.

Chocoladebiscuit met Zwitserse room en aardbeienjam:
http://i908.photobucket.com/albums/ac290/Willemijn83/taarten/ca529a00.jpg http://i908.photobucket.com/albums/ac290/Willemijn83/taarten/88afc312.jpg http://i908.photobucket.com/albums/ac290/Willemijn83/taarten/f8ef7d71.jpg

Goudse kaas:

Deze creatie zag ik laatst voorbij komen in een topic van MaeikeLouise. Ik ben zo vrij geweest om dit prachtige ontwerp na te maken! Dank je wel voor de inspiratie!

De taart zelf is chocoladebiscuit gevuld met Zwitserse room en aardbeienjam. Het kleine puntje is echter als klein extraatje gevuld met Tobleronemousse en botercrème met caramelsmaak.
http://i908.photobucket.com/albums/ac290/Willemijn83/taarten/8b6c014e.jpg http://i908.photobucket.com/albums/ac290/Willemijn83/taarten/381b10a6.jpg http://i908.photobucket.com/albums/ac290/Willemijn83/taarten/b87cf538.jpg
http://i908.photobucket.com/albums/ac290/Willemijn83/taarten/0008a105.jpg

Toen ze de taarten kwamen halen vonden ze ze helemaal fantastisch en ik mag vooral niet stoppen met mijn hobby. :lol: Ik ben benieuwd wat de uiteindelijke ontvangers ervan vonden!

2

Re: Bolletje wol en Goudse kaas!

Wat leuk zijn ze, heel creatIef! Hoe heb je die bol gemaakt?

3

Re: Bolletje wol en Goudse kaas!

Dank je! :)

Die bol wol is een ontwerp van Debbie Brown. Ik heb twee blanda's van 12 cm gebakken, gevuld met twee lagen en op elkaar geplakt met botercrème. Daarna heb ik een heel dun laagje marsepein er overheen geplakt. Daar heb ik allemaal sliertjes, gemaakt met de sugargun, opgeplakt. Sliertje voor sliertje. Een flink karwei, maar het ziet er wel leuk uit. :)

4

Re: Bolletje wol en Goudse kaas!

Leuke en creatieve taarten !!! :thumb: mooie kleur roze ook .

5

Re: Bolletje wol en Goudse kaas!

Wat leuk! Vooral die kaastaart vind ik echt super!

Re: Bolletje wol en Goudse kaas!

Bekend katje, zo heb ik hem ook eens gemaakt, best moeilijk he, met dat warme weer! Het scheurt dan allemaal wat sneller. Gebruik je fondant of marsepein? Bij mij wordt namelijk de draad dan wat korrelig (met marsepein) en bij jou is hij mooi strak!

Een nieuwe, superverslavende hobby gevonden!

7 Laatst bewerkt door MWillemijn (24-04-2011 23:43)

Re: Bolletje wol en Goudse kaas!

@anne-taarten: de wol is volledig marsepein, het katje ook, op de witte pootjes en neusje na, dat is fondant. Ik had geen zin om marsepein wit te kleuren. :P

Het scheuren van de wol viel wel mee, maar het bekleden van de kaastaart was wel lastig omdat de marsepein veel kleveriger was dan normaal.

8

Re: Bolletje wol en Goudse kaas!

Super taarten!  :thumb:

Dat is toch een TAART waard!

Re: Bolletje wol en Goudse kaas!

Graag gedaan hoor!  :cool:

Hij is goed geluk  :thumb: